Позицията на Австрия е стъпка в правилната посока. Но България

...
Позицията на Австрия е стъпка в правилната посока. Но България
Коментари Харесай

Министър-председателят Николай Денков: Няма сделка мигранти срещу Шенген

Позицията на Австрия е стъпка в вярната посока. Но България няма да одобри спомагателни условия като " мигранти против Шенген по въздух ". Следващите дни и седмици договарянията по Шенген не престават. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти във връзка информацията, че Виена е подготвена на отстъпки за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, представен от пресцентъра на държавното управление.
 
Премиерът удостовери, че страната ни е отворена за спомагателна европейска поддръжка във връзка с защитата на границата. " Ще приемем и материална поддръжка във връзка с техниката, и повече хора по границата от страните сътрудници - всичко това е задоволително. Това, което не е задоволително, е България да бъде третирана по друг метод от другите страни - това изрично няма да бъде признато ", съобщи още акад. Денков.
 
 
Премиерът акцентира, че въпреки и в вярна посока, днешната позиция на Австрия не е дефинитивна. Това е единствено една краткотрайна позиция, която по някаква причина те са решили да споделят обществено. Преговорите текат и сега, и ще продължат в идващите дни. " Нищо не е контрактувано, до момента в който не е контрактувано всичко ", сподели в умозаключение министър-председателят. 
 
По отношение на идните промени в Конституцията министър-председателят уточни, че те са нужни както поради правосъдната промяна, по този начин и поради дългите месеци, в които се оказа, че има служебни държавни управления, без парламентарен надзор.
 
" Това опонира на самия принцип на парламентарната република, който е основополагащ за Конституцията ", съобщи акад. Денков. По думите му в този развой президентът е заинтригувано лице и няма по какъв начин да се чака от него обективност.
 
" Много е значимо да бъдат признати измененията, свързани с развиването на правосъдната система. Така че аз чакам да няма закъснение по никакъв метод в измененията в Конституцията, изборът на състав на Антикорупционната комисия, по-късно предстоят промени в правосъдните закони. Имаме извънредно доста задания да решаваме и поради това споделям, че за мен тезата, че това държавно управление съществува поради измененията в Конституцията не е вярна ", съобщи още министър председателят акад. Николай Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР