Поздравявам правителството, че успя да приключи преговорите за Плана за

...
Поздравявам правителството, че успя да приключи преговорите за Плана за
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Имаме ограничен ресурс за завод за батерии

" Поздравявам държавното управление, че съумя да завърши договарянията за Плана за възобновяване и резистентност, с което ще стартира и реализацията му. Председателят на Европейска комисия посещава всички страни членки, когато механически проектът е приключен ", уточни някогашният вицепремиер Атанас Пеканов в " Тази заран “.

Според него проектът е за дълготрайни вложения в страната, по тази причина не е проблем, че се е забавил, само че като предизвикателство дефинира бързото въвеждане на промените.

" Голяма част от тях изискват законодателни промени, които още в идващите седмици би трябвало да бъдат признати ", сподели Пеканов.

По думите му има съществени причини против плана за цех за акумулатори: “Ние сме сметнали, че имаме стеснен запас и тази концепция не е най-приоритетна ".

" Чувах песимизъм от доста специалисти за тази концепция. Не съм експерт в тази област, само че съм се осланял на специалистите. Не знам дали би трябвало да се влагат ролкова доста средства в това “, сподели Пеканов.

Бившият вицепремиер означи, че концепцията за завода е пристигнала от Министерството на финансите, ръководено от Асен Василев.

Що се отнася до рецензията за концепцията за газови пароцентрали, Пеканов означи, че тя е била препоръчана от Министерството на енергетиката и предпазена пред Европейска комисия.

Пеканов напомни, че се е борил за по-дълъг интервал на закриване на въглищните централи: “ЕК сега поради войната в Украйна е малко е по-гъвкава за стъпките, които би трябвало да предприемем, с цел да осъществим Зелената договорка ".

" По тематиката за отчетността на основния прокурор и за закриването на въглищните централи ние не искахме да отстъпим и да оставим тежко завещание ", приключи някогашният вицепремиер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР