Появилите се напоследък твърдения за проблеми с финансирането на проекта

...
Появилите се напоследък твърдения за проблеми с финансирането на проекта
Коментари Харесай

Новата лимузина на Путин получава най-мощния двигател в историята на руското автомобилостроене

Появилите се в последно време изказвания за проблеми с финансирането на плана „ Кортеж ", който би трябвало да направи новата лимузина за съветския президент, бяха изрично отречени от фирмите, работещи върху автомобила, предава Automedia. Нещо повече - те разкриха нови детайлности освен за колата на президента, само че и за останалите машини, които са предопределени за помощния личен състав и защитата.

Пред организация ТАСС началникът на отдела за развиване на перспективни технологии на НАМИ (Държавния теоретичен център на Русия) - Кирил Казмирчук, разгласи, че лимузината на Владимир Путин ще получи най-мощния мотор в историята на съветското автомобилостроене. Това е V12 мотор с мощ 850 к.с. Той бе показан през миналато лято, само че тогава се твърдеше, че мощността му е 860 к.с., а оптималният въртящ миг 1470 Нм.

По думите на Казмирчук, в гамата мотори ще влязат още редови 4-цилиндров елемент с 250 к.с., както и V8 с 650 к.с. Малкият мотор, както и V12 за лимузината на президента, са независима разработка на НАМИ, до момента в който V8 елементът е юридически взаимно с Porsche Engineering.

За двата по-големи мотора е планувана 9-степенна автоматизирана скоростна кутия, до момента в който за дребния ще се употребява друга трансмисия. Двигателите V12 и V8 ще се оферират също по този начин и за бъдещия всъдеход, до момента в който 4-цилиндровият елемент е предопределен за минивана.

Федералната работа за защита трява да получи 14-те подготвени машини до края на годината. От пресслужбата на Владимир Путин към този момент оповестиха, че той е имал опцията да види лимузината, като даже се е качил в нея, само че от съображения за сигурност президентът към момента не е возен в колата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР