Появи се втора версия за намерения на борда кокаин на

...
Появи се втора версия за намерения на борда кокаин на
Коментари Харесай

Кокаинът, намерен в кораба Верила на братя Домусчиеви, е на стойност над 20 млн. евро

Появи се втора версия за планове на борда кокаин на кораба " Верила ". Според нея той е бил претрупан на пристанище " Хамилтън " в Канада от пристанищен чиновник.

 

Претърсванията не престават. Очаква се да се откри още кокаин. До момента количеството му е половин звук.

 

Целият екип на кораба е арестуван. На борда са 18 души - 17 българи и 1 украинец. Всички те са дали непринудено показания.

 

Раненият моряк се оказа помощник-капитан. Той е свален от борда и откаран в Оман, където е претърпял лекуване. Вече пътува към България.

От " Българския морски флот " споделиха, че ще спомагат на проверяващите и се надяват отговорните да бъдат осъдени с цялата суровост на закона.

 

Напълно е допустимо по-голямата част от екипажа да не са наясно с обстановката, обвързвана с дрогата. Такъв беше и образеца с кораба " Св. Николай " в Испания. Тогава, за разлика от ирландската полиция, испанците арестуваха целия екипаж и командването на кораба.

 

Някой е трябвало да " спусне " този товар назад в морето, това би трябвало да стане със съдействието на някои от екипажа.

 

Това сподели по Нова тв юристът по морско право Владимир Владимиров във връзка със арестувания в Ирландия транспортен съд " Верила ", на който беше открит 500 кг кокаин. По думите му 17-те индивида от екипажа не са арестувани, а непринудено са дали единодушие да бъдат разпитани. Към момента няма повдигани обвинявания, сподели още той.

 

По думите му това не е самоделно или самодейност на някого от екипажа дрогата да бъде контрабандирана. Изправени сме пред извънредно противен случаи, където цената на дрогата по пазарни е над 20 милиона евро, претърсването продължава сега, сподели още той

 

Самият " транспорт " съставлява независимо закононарушение, без значение дали е част от проведена незаконна група. Предвиждат се към 10 години затвор. Корабът не е иззет, само че е арестуван, а екип от експерти правят обзор на всички информационни средства, в това число телефоните на екипажа, посочи Владимиров.

 

Във всички случаи, безусловно всички ще са разпитани и деликатно ще се установи къде тъкмо е открита кораба. И добави, че би трябвало ирландските управляващи да позволен наши дипломатически представители за информация и контакт. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР