Появи се поредно доказателство, че поп-фолка не се е променил

...
Появи се поредно доказателство, че поп-фолка не се е променил
Коментари Харесай

Гаф: Преслава си приписа авторство на чужда песен!

Появи се следващо доказателство, че поп-фолка не се е трансформирал и продължава да краде и да си приписва авторство на непознати произведения. Това стана ясно от разобличаване на кореспондента на LifeOnline.bg в Германия Глориа Йорданова.

Певицата Преслава е издала песента „ Улицата “ на 16 ноември 2023, като е записала своето име за създател на музиката. Наблюдателният ни кореспондент обаче открива, че това е меко казано неистина, защото осем месеца по-рано същата ария е издадена от арменския реализатор Ернест Оганесян. Песента е оповестена в YouTube на 31 март 2023 година.

За да ревизира обстоятелствата към песента и действителното авторство, репортерът на медията се свърза с мениджъра на Оганесян, който отреча някой да се е свързвал с него и да се е интересувал да закупи правата за песента.

„ Държим всички права и лейбъла ще вземе ограничения по този въпрос още през днешния ден. Дори не са ни питали може ли или не “, написа мениджърът на арменския реализатор в отговор на запитването.

Оригиналът има към този момент 27 милиона проявления за десетте месеца през които се върти в мрежата, а ментето на Преслава се радва на 12 милиона превъртания, които евентуално са ѝ донесли няколко хиляди $ доходи.

Освен за нарушаване на авторските права, арменците могат да претендират и за начисленията, които Преслава е получила от YouTube.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР