Появи се информация, че поради липсата на видимост на поръчките

...
Появи се информация, че поради липсата на видимост на поръчките
Коментари Харесай

Има известна вероятност iPhone на Apple да поевтинее

Появи се информация, че заради неналичието на видимост на поръчките и динамичността на поръчките на клиентите TSMC е намалила котировките на своите поточни линии за идващите няколко тримесечия. Основаната през 1987 година TSMC е най-големият в света производител на полупроводници. Клиентите й включват някои от най-големите производители, в това число Apple, Qualcomm, Huawei и други

В началото на месец юни тази година се разчу, че през 2024 година компанията възнамерява да увеличи цените на своя модернизиран индустриален развой и е завършила договарянията с редица огромни клиенти, като към сегашен ден вероятността за повишение на цените е оскъдна.

Новото е, че заради слабото търсене и пазарната конкуренция TSMC и нейната дъщерна компания World Advanced, която създава автомобилни чипове, са понижили цените за произвеждане на 8-инчовите полупроводникови пластини с цели 30%.

Що се отнася до успеваемостта на производството, заради спада в търсенето на микрочипове и спада в търсенето на продуктите на потребителската електроника, консолидираните доходи на компанията през първото тримесечие на тази година възлизат на 508,63 милиарда тайвански $, което е с 3,6% повече пресметнато на годишна база, а чистата облага се е нараснала единствено с 2,1 % на годишна база. Това е най-малкият тримесечен растеж от съвсем четири години насам.

Изданието ithome обръща внимание, че заради този спад в цените на полупроводниковата продукция на TSMC има въпреки и дребна възможност Apple да понижи цените на своите айфони. Пазарните анализатори деликатно наблюдават обстановката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР