Появата на страховити създания през нощта е древен феномен. Съществуват

...
Появата на страховити създания през нощта е древен феномен. Съществуват
Коментари Харесай

Месецът на призраците: кой е Човекът с шапката?

Появата на страховити създания през нощта е античен феномен. Съществуват антични летописи, в които е записано за проявата на същества, които дебнат и ужасяват хората, до момента в който са в сънна парализа.



Една от най-повтарящите се истории от доста хора е за свръхестествена среща с по този начин наречения „ Човек с шапката “. Човекът с шапката е сенчесто творение, за което има голям брой свидетелски отчети. Те го разказват като като „ хуманоиден контур, облечен в черно, отличаващ се с носенето на шапка с плоска външна страна “. Твърди се, че точно това злокобно създание е послужило за ентусиазъм на режисьора Уес Крейвън при основаването на „ Фреди Крюгер “, защото самият той декларира, че го е виждал като дете.



Въпреки, че разнообразни хора настояват, че са виждали това творение, поразително е, че има извънредно съвпадане в описанието им. За разлика от множеството призраци, това създание се показва ясно на очевидците, които съгласно тях “имат възприятието, че ги гледа ужасяващо, макар, че няма лице “. Според експертите този „ воин “ участва в разнообразни култури и е кадърен да провокира доста ярки и действителни чувства на боязън и безпокойствие, дотам, че сходни кошмари могат да причинят даже гибел.



Някои откриватели допускат, че Човекът с шапката е каталогизиран във феномена, прочут като „ Хората сенки “. Хората сенки се смятат за паранормални същества, които се загатват в разнообразни истории от разнообразни елементи на света. Те са свързани с по този начин наречената сънна парализа, която може да стои зад тези видения. При тази парализа е налице некадърност за осъществяване на какъвто и да е тип непринудено придвижване по време на преходния интервал сред положение на сън и будно положение, което постоянно е съпроводено от възприятие на беззащитност, тъга и безизходност. Четете още: На фотография се появява доста злокобно хуманоидно създание Случаите с съдбовни последствия не са доста чести, само че са задоволително, с цел да се вкара нов термин – Синдром на неочаквана гибел по време на сън. Медицинският антрополог Шели Адлър изследва мистериозните случаи, случили се сред 1977 година и 1980 година измежду бежанците Хмонг в Съединените щати. Няколко от тези бежанци, най-вече млади мъже в положително здраве, умират в съня си. През идващото десетилетие са регистрирани повече от 100 сходни смъртни случая. Жертвите са мъже на възраст сред 25 и 55 години, като се оповестява единствено за една мъртва жена. Оцелелите се съпротивляват в съня си заради ужаса, породен от страховитите същества, които се появяват в кошмарите им.



Етническата група Хмонг Смъртните случаи от този Синдром притеглят вниманието в Съединените щати, защото са свързани с това, което в миналото се счита, че се случва единствено в съответна културна популация. По време на следствията сходни епизоди са открити и в други елементи на света. Във Филипините, Тайланд и Лаос сходни смъртни случаи се назовават ​​„ Синдром на кошмарна гибел “, термин, който допуска, че някои хора може да са убити от личните си сънища. По време на интервютата, които доктор Адлър организира с членове на етническата група Хмонг, открива, че те имат вяра в злобен дух, прочут като „ Даб Тсог “. Това създание посещава хора, които са заспали, сяда на гърдите им и се пробва да ги удуши. Факт е, че Хмонг не са единствените, които имат сходни вярвания, защото сходни митове съществуват в по целия свят.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР