Появата на първите унисекс тоалетни в Словения предизвика идеологическа и

...
Появата на първите унисекс тоалетни в Словения предизвика идеологическа и
Коментари Харесай

Словения въведе първите унисекс тоалетни и възмути консерваторите

Появата на първите унисекс тоалетни в Словения провокира идеологическа и политическа дискусия, а особено внимание притегли премахването на класическите писоари във факултета по политически науки в Люблянския университет, оповестява организация Хина.

Сред обществеността се появиха мнения, че това е " левичарска провокация " и фешън налагане на по този начин наречената " джендър идеология " в просветителната система. Други пък считат, че това е позитивно събитие в духа на актуалните полезности, оповестяват словенските медии.

" Имаме доста транссексуални хора, които се усещат застрашени в класическите тоалетни, тъй като търпят нападки поради различността си. Живеем в 21 век и желаем такива хора да се усещат сигурни, това е най-малкото, което можем да създадем ", сподели за портала Siol.net деканът на факултета Моника Голоб.

" Ако желаеме да бъдем прогресивни, би трябвало да подсигуряваме на по-голям брой хора да се усещат комфортно и това е крачка напред в тази посока ", разяснява за словенските медии Нина Пеич, шеф на Института за тъждество на половете.

Съвсем друго мнение за унисекс тоалетните имат консервативните портали и организации. Порталът Домовина попита дали махането на писоарите в елитно просветително заведение, в което са учили доста словенски политици, не е " алегорична кастрация " на мъжкия жанр и реплика на стилните трендове в чужбина.

" Не става дума за тоалетни, а за идеология, която все по-агресивно прониква в нашето общество, изнудвано от ЛГБТИ общността. Агресивно малцинство постанова своите визии и метод на живот на цялото общество ", показва Домовина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР