Появата на името на сочения за контрабандист Николай Николов-Паскал не

...
Появата на името на сочения за контрабандист Николай Николов-Паскал не
Коментари Харесай

Йово Николов: Фигурата на Паскал беше извадена в удобен момент

Появата на името на посочения за контрабандист Николай Николов-Паскал не е инцидентна, а извадена в подобаващ миг на фона на опит за преодоляване на Министерство на вътрешните работи преди изборите.

Така журналистът от " Капитал " Йово Николов разяснява обстоятелството, че с фигурата му са осведомени и медии, и политици, а преди този момент не е бил споменаван с години.

" Той е комфортен от позиция на това, че е някаква тайнствена фигура, за която се твърди, че има такива страхотни благоприятни условия да управлява контрабандата на цигари. Според мен комфортно е изваден тъкмо в този миг, " сподели Николов пред Българска национална телевизия.

Миналата седмица Петя Банкова, която оглави организация " Митници " през февруари, по обвиняване за проведена незаконна група за контрабанда и търговия с въздействие, а информация на ДАНС я свързва с Николай Николов. Твърди се и, че основният секретар Живко Коцев имал взаимоотношения с разследваните, само че все още той не е измежду упрекнатите.

" Не имам вяра в тази версия в контрабандата на цигари по една елементарна причина: пазарът е този, който дефинира какво се контрабандира и по данни на Центъра за изследванe на демокрацията контрабандата на цигари сега е пренебрежимо дребна от общия %, нещо като 3-4%, а е имало е години, когато е била 30-40%, " изясни още Николов.

Той прикани, в случай че прокуратурата, ДАНС и антикорупционната комисия имат задоволително доказателства за намесата на основният секретар на Министерство на вътрешните работи, би трябвало да ги разгласят, а не " да се пускат следено по всякакви медии с всякакви фотоси и някакви внушения. "

Според Николов, в случай че Живко Коцев в действителност е бил забъркан и са обискарани дома и кабинета му, е следвало да му бъде повдигнато обвиняване и да бъде задържан.

" Дали този напън не е бил " или оставка, или те арестуваме "? " попита той.

Николов разяснява, че неналичието на дефинитивно наказани нарушители за тежки корупционни закононарушения кара обществото да възприема внушенията на прокуратурата за " присъда ".

В четвъртък Коцев първо подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а на идващият ден я отдръпна, като разгласи, че е работил под напън.

Според премиера Николай Денков натискът е бил от Министерство на вътрешните работи и от високо равнище в прокуратурата, по тази причина той разгласи, че ще подаде сигнал за съответните институции.

" Първо основният секретар би трябвало да подаде сигнал. И като отиде сигналът в прокуратурата какво се случва? Прокуратурата ще би трябвало отново сама себе си да проверява ", съобщи Николов.

Той сподели още, че не чака от обвиняванията против Петя Банкова да произтече освен това, тъй като по сходни обвинявания в България до момента няма наказани нито служител на реда, нито митничар.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР