Появата на ходещ и говорещ робот в британския парламент за

...
Появата на ходещ и говорещ робот в британския парламент за
Коментари Харесай

Робот в парламента предизвика шеги по адрес на премиера Мейбот“

Появата на ходещ и говорещ робот в английския парламент за първи път през днешния ден провокира консуматори в Туитър да се възползват от шанса, като насочат още насмешки към Тереза Мей, съобщи Агенция Франс Прес.

Поредния кръг от занимания на гърба на английския министър председател стана след чуване в парламентарна комисия за изкуствения разсъдък и „ четвъртата индустриална гражданска война “.

Депутати в комисията по обучение поканиха робота Пепър – бяло женско творение с тънка талия  и таблет на гръдния панер, да дава отговор на някои съществени въпроси.

Запитана дали за хората ще има място в новия свят, ръководен от изкуствен интелект, Пепър отговори с убеден глас: „ Роботите ще играят значима роля, само че постоянно ще се нуждаят от изтънчени умения, неповторими за хората: да усещат, да основават и получават изгода от технологията “.

Пепър бе запитана и за още няколко неща, напълно отвън сюжета, преди депутатите да стартират да разискват етичната и обществена неправда.

Пепър слушаше и няколко пъти завъртя глава.

Бързо в Туитър се появиха съпоставения сред нея и премиера Мей, чиято податливост да танцува като робот и да приказва с методична точност и завоюваха прякора Мейбот.

„ Това е фантастично…, само че може ли да го прави Мейбот “, попита един консуматор.

„ Тереза Мей наподобява съвсем като човек в последно време “, добави различен.

Дори известният уебсайт Politics Home се включи с „ НОВО: Свидетел изнесе зрелище като робот в парламентарна комисия…, само че не беше Тереза Мей “.

Британският министър председател става обект на периодически смешки в обществените медии в миг, когато се пробва да изведе страната си от Европейския съюз с допустимо минимум вреди.

Тя сподели два пъти податливост към танци – първо през август по време на пътешестване в Африка, а по-късно на конгреса на торите този месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР