Появата на бръчки в това число и бръчки под очите

...
Появата на бръчки в това число и бръчки под очите
Коментари Харесай

Бръчки под очите – как да ги намалим?

Появата на бръчки включително и бръчки под очите е неминуем развой в живота на всеки човек.

Генетичният генезис единствено отчасти дефинира възрастта, на която ще се появят първите бръчки.

Диетата, количеството и качеството на съня, равнището на хидратация на тялото и физическата интензивност имат неоценимо въздействие върху скоростта на стареене на кожата.

Дори детайлности като поддържане на лицето с ръка или времето, прекарано над телефона, могат да допринесат за преждевременното развиване на бръчки.

Защо кожата към очите е податлива на бръчки?

Кожата към очите е доста деликатна, тънка и нормално сензитивна. Тук могат да се появят бръчки, най-вече мимически, които се появяват да вземем за пример при честа усмивка.

Те могат да бъдат източник на много комплекси. Нека да проверим за какво се появяват такива бръчки, по какъв начин да ги предотвратим и дали могат да бъдат отстранени или най-малко да понижат видимостта им.

Много постоянно се появяват дребни бръчици към очите, най-често мимически, повърхностни бръчки, които не са доста дълбоки.

Те доближават оптималната дълбочина от 0,05 mm. Около очите може да се появи, апропо: присъщ „ патешки крайник “.

Появяват се и дълбоки бръчки, по-дълбоки от 0,05 mm, само че тогава те са отвесни или хоризонтални по дължината на окото.

Бръчките се появяват в отговор на:

  • мускулна контракция, която е виновна за образуването на мимически бръчки;
  • развой на стареене на кожата;
  • загуба на вода – отпусната кожа е резултат от загуба на естествена влага и намаляване на колагеновите влакна;
  • утежняване на положението на кожата, обвързвано с тютюнопушене или всекидневно излагане на цигарен дим;
  • UV излъчване – трансформира структурата на кожата, като понижава нейната разтегливост и форсира появяването на първите бръчки или задълбочава към този момент съществуващите.

Първите бръчки към очите могат да стартират да се появяват към 30-годишна възраст. Това се предизвиква от увиснали клепачи заради непотребната отпусната кожа. По едно и също време стават забележими бръчките в страничните ъгли на двете очи – т.нар патешки крайник.

Какво съставляват мимическите бръчки – бръчки под очите

Изразителните бръчки се появяват освен под очите или към очите, само че и по цялото лице. Всичко това се дължи на способността за стесняване и разпределяне на дермата.

Непрекъснатите придвижвания на цели 54 разнообразни лицеви мускула карат кожата да се свива и разтяга.

Анатомията на лицето е „ отговорна “ за това, че то рано или късно ще се покрие с мимически бръчки.

При правенето на мимики поражда мускулно напрежение, което въздейства върху напрежението на епидермиса по ос, перпендикулярна на мускулите. Линиите, забележими по кожата, се появяват в една посока. Ако това събитие се повтаря постоянно, мимическите бръчки стават все по-видими с времето.

Мимическите бръчки не са директно свързани с възрастта и не засягат единствено възрастните хора.

Дори относително младежите може към този момент да ги имат. Това включва изложение на страсти, т.е. смях, мръщене, възприятие на горест и други

Най-често мимическите бръчки се появяват в области като:

  • зона към очите,
  • региона на челото,
  • региона сред веждите (лъвска бръчка),
  • на равнището на носа и устата.

Основният признак на стареене към очите е непотребната кожа, бръчките и гънките.

Домашни средства за бръчки под очите

Бръчките под очите, известни като „ патешки крайник “, могат да създадат очите ни да наподобяват изтощени и лицето ни да наподобява по-старо.

Но не се тормозете! Има доста домашни средства за бръчки под очите, които могат да ви оказват помощ да се отървете от тези нежелани линии.

  • Започнете с лек масаж към очите с натурални масла. Такъв масаж може да помогне за понижаване на бръчките към очите и бръчките под очите. Масажите са известни в корейските ритуали за грижа за кожата на лицето и се употребяват като предварителна защита срещу стареене;
  • Добра концепция е да употребявате постоянно кремове и серуми срещу бръчки, които съдържат съставки като хиалуронова киселина, пептиди и витамин Е. Тези субстанции могат да оказват помощ за понижаване на бръчките към очите и да понижат видимостта на пачия крайник под очите;
  • Ако желаете да избегнете появяването на бръчки под очите в ранна възраст, значимо е да поддържате здравословен метод на живот. Здравословното хранене, съответната хидратация и постоянната грижа за кожата към очите могат да оказват помощ за поддържане на юношески тип и понижаване на видимостта на бръчките.

Козметика за мимически бръчки към очите – какво би трябвало да съдържа?

Имайки поради, че кожата към очите е доста сензитивна и тънка и елементарно се нервира, е належащо да се грижите вярно за нея, с цел да я поддържате гладка и сияйна.

Можете да употребявате подобаваща козметика за грижа с овлажняващи, изглаждащи, успокояващи и противовъзпалителни свойства.

1. Хиалуроновата киселина

Това е вещество с хигроскопични свойства, което значи, че има способността да свързва водните молекули. Помага за поддържане на вярната хидратация на кожата, изглажда бръчките под очите и усъвършенства стегнатостта на кожата.

Хиалуроновата киселина също е антиоксидант, което значи, че защищава кожата от резултатите на реактивните кислородни типове.

Освен това прави съставените елементи на дермата компактни, което се показва в поддържане на нейното уместно напрежение и неотстъпчивост.

Козметиката нормално съдържа високомолекулна хиалуронова киселина HMW (High Molecular Weight), която не прониква в по-дълбоките пластове на кожата, а се концентрира върху нейната повърхнина, намалявайки загубата на вода през епидермиса.

Има и нискомолекулна хиалуронова киселина LMW (Low Molecular Weight), която покачва равнището на хидратация на кожата, и ултра нискомолекулна хиалуронова киселина UMLW (Ultra Low Molecular Weight), която прониква в дермата.

Струва си да опитате воден разтвор на натриев хиалуронат с ултра ниско молекулно тегло 7%, който може да докара до забележими резултати от понижаване на бръчките под очите.

2. AHA киселини

AHA киселините могат да оказват помощ за равнене на тена на кожата и понижаване на бръчките към очите.

Представител на тази група киселини е гликоловата киселина, която подтиква синтеза на колаген и изравнява тена на кожата. В концентрации до 10% има овлажняващи свойства.

Бадемовата киселина ще работи добре при сензитивна кожа и може да се употребява даже през лятото.

Млечната киселина, въпреки това, идеално овлажнява и в по-високи концентрации нежно ексфолира кожата.

3. PHA киселини

Тази група киселини имат подобен резултат с AHA киселините – само че резултатът им върху кожата е по-щадящ.

Тониците или кремовете с PHA киселини могат да оказват помощ за понижаване на пачия крайник под очите и да подобрят положението на кожата.

Пример тук е глюконолактонът, който съвършено овлажнява и подтиква производството на колаген.

Генерирането на PHA киселини включва лактобионова киселина, която успокоява възпалението на кожата и я омекотява.

4. Ретинол

Ретинолът, производно на витамин А, може да бъде ефикасна съставна част за понижаване на неприятните бръчки под очите.

Въпреки това, той би трябвало последователно да се вкарва в грижата за кожата ви, като се построи приемливост към ретинола, което нормално лишава до 6 седмици.

Твърде честата приложимост на ретиноиди върху неподготвена кожа може да докара до развиване на раздразнение. Първоначалната периодичност на използване на козметика с ретинол е най-много 2 пъти седмично.

5. Пептиди

Различаваме невропептиди, например Трипептид-3, Ацетил Хексапептид-8, които понижават бръчките под очите.

Сигнални пептиди, да вземем за пример хексапептид-10, палмитоил трипептид-5, предизвикващи повишение на синтеза на колаген и еластин.

Транспортиращи пептиди, като меден трипептид-1, меден пролинат, засилващи проникването на потребни субстанции.

Бръчки под очите – Обобщение

Струва си да ревизирате дали определените козметични артикули за грижа за кожата съдържат скъпи съставки, измежду които и очен крем, който има релаксиращ и успокоителен резултат.

Балсамите, съдържащи липиди, съвършено предотвратяват изсушаването на кожата и инхибират образуването на бръчки.

Липозомите могат да бъдат открити в кремове, които са ефикасни в грижата.

Добрият серумът за очи ще съдържа висока централизация на биологично дейни комплекси. Те имат свойства срещу бръчки, отстраняват или понижават съществуващите бръчки и в това време предотвратяват загубата на влага.

С неизменност и ежедневни грижи с верните козметични артикули, може доста да намалите видимостта на досадните бръчки под очите.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР