Повсеместно правителства и телекоми признават важността на 5G технологиите. Има

...
Повсеместно правителства и телекоми признават важността на 5G технологиите. Има
Коментари Харесай

NYT: Зад анти 5G пропагандата всъщност стоят руски интереси

Повсеместно държавни управления и телекоми признават значимостта на 5G технологиите. Има една страна, която обаче се пробва да подкопае доверието в новия стандарт, предават от New York Times. Това е Русия.

Вестникът упреква медията RT America в разпространяване на дезинформация във връзка с здравните резултати на новата технология.

Специализираните в разкриването на подправена информация компании, Fianna Strategies и New Knowledge, са разкрили доказателства за това. Според тях, чрез „ пионката на Путин “ RT America, се води анти-кампания. Целта е да се предизвикат разногласия в демократичните държавни управления във връзка с резултата на 5G върху здравето и околната среда, счита Molly McKew от Fianna Strategies.

Още с появяването на хоризонта на стандарта, RT излъчва седем стратегии със сензационни заглавия като „ 5G апокалипсис “ и „ Опасен опит върху човечеството “. В тях се твърди, че новият прийом за безжична връзка може да ни „ убие “.
В какво се състои злодеянието?
В едно от творенията се твърди, че децата, които са изложени на въздействието на кулите за 5G разпространяване, ще получат кръвоизливи от носа, компликации в ученето и даже рак. Дезинформацията в следствие плъзва освен по малкия екран, само че и по редица видео платформи и обществени мрежи. Стотици по-малки уеб сайтове и издания препечатват информацията. Те постоянно пропущат да отбележат, че тя е с първоизточник Русия.

Това не е първият опит на Федерацията да популяризира подвеждаща или погрешна информация. Няколко щатски организации и департаменти разкриха съветска интервенция в изборите за президент през 2016г. Посредством другите канали на RT се спекулира рисково и с тематики като климатичните промени, имунизацията, ГМО. Крайната цел е да се сее разделяне в обществото по значими въпроси.

Връщайки се към акцията им против 5G, разбираме за потреблението на избрания като „ безжичен рак “ и „ радиация “ за сигналите в новите мрежи. Използват се съмнителни данни като да вземем за пример, че по-високата периодичност на вълните ги прави по-опасни. Учените са стигнали до консенсус, че сигналите с по-висока периодичност имат по-малък късмет да преминат през кожата на хората. Ефектът ще е освен по-малко заплашителен от посоченото, само че и по-безопасен спрямо предшестващите технологии.

Любопитното е, че в самата Русия се работи върху стартирането на мрежи по новия стандард. От NY Times означават, че измежду руснаците се срещат рискови вярвания като тези, че високочестотните безжични сигнали лекуват пострадвания, подхранват кожата, борят косопада и даже лекуват рак.

RT пазят държанието си, определяйки го като „ намиране на отговор на доста неразбираеми въпроси “ и „ отговорно към публичното здраве “.

New Knowledge отбелязва, че дейностите на Русия са част от методологията им за водене на „ осведомителна война “. По двуличен метод се жигосва дадена технология, до момента в който в същото време страната се пробва да я вкара и да натрупа преднина пред останалите.

Заедно с Китай, Руската федерация не бе поканена да взе участие в среща за сигурността на 5G в Прага. Тя се организира този месец с присъединяване на над 30 страни. Поводът за изолацията са подозрения, че двете страни имат подозрителен интерес да вземат участие в сходни начинания на тематика сигурност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР