Повредени са многоетажни блокове в града. Под развалините може още

...
Повредени са многоетажни блокове в града. Под развалините може още
Коментари Харесай

Руски дронове удариха жилищни сгради в Одеса и Харков, има убити и ранени

Повредени са многоетажни блокове в града. Под руините може още да има хора, заяви в приложението Телеграм Олег Кипер, ръководител на Одеската регионална военна администрация.

Тревогата за офанзива бе оповестена в 00.54 часа локално време. Украинският черноморски град е бил нападнат с дронове откъм Черно море. В приложението Телеграм се разяснява, че дроновете са пристигнали откъм Фонтанка и Южне.

В резултат на офанзивата в Одеса част от една от жилищните здания се срути, заяви кметът на Одеса Генадий Труханов, съобщи Би Би Си.

" Гъсто обитаем квартал. Тук е просто смут. На мястото работят спасители, общински и спешни служби. Продължава извозването на отломките ", сподели кметът.

След ръководителя на регионалната военна администрация той заяви за една жертва - млад мъж.

" Повредени са и инженерните мрежи и котелното, околните къщи са изключени от отоплението ", добави Труханов. Руската страна не е направила коментар.

" Суспилне Одеса " разгласява фотоси на потърпевшата от удара постройка.

В пост в " Телеграм " украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че един от дроновете е поразил жилищна постройка в Одеса и са били унищожени 18 жилището, съобщи Ройтерс. Зеленски постна и видео, показващо разрушената постройка и спасители, които претърсват руините.

В село Велики Бурлук, на към 100 километра от Харков, при удар с дрон е била изумена къща и един мъж е умрял, оповестиха представители на локалните управляващи.

В украинския град Харков при офанзиви с дронове са развалени коли и жилищни здания, само че жертви няма.

Атака с дрон е развалила блок в Санкт Петербург в Русия тази заран, заяви съветската новинарска организация " РИА Новости ", представена от Асошиейтед прес.

Шест души са потърсили здравна помощ след детонацията, раздрусала постройката, споделя организацията, като се базира на пресслужбата на градския здравен комитет.

Междувременно отломка от украински дрон блъснал две здания в Санкт Петербург, заяви Ройтерс, като добави, че съгласно новинарски медии дронът е бил ориентиран непосредствен склад за гориво.

Според новинарския уебсайт " Маш " блок е бил ударена от украински дрон, съобщи Асошиейтед прес. Новинарският уебсайт разгласява и видеа, показващи, както наподобява, момента, в който постройката е изумена. Вижда се мощна мълния, която като че ли гълтам едната страна на постройката и след това фрагменти от парчета летят във въздуха.

На друго видео се чува по какъв начин алармите на колите в близост стартират да пищят. Автентичността на видеата не може да бъде тествана на този стадий, а съветското министерство на защитата не е коментирало случилото се.

По-рано през днешния ден Ройтерс заяви за нанесени вреди на две здания в Санкт Петербург, като добави, че съгласно новинарски медии може би ставало дума за парчета от свален украински дрон, насочил се към непосредствен склад за гориво.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР