„Повратният момент в битката с COVID-19 e създаването на ваксините.

...
„Повратният момент в битката с COVID-19 e създаването на ваксините.
Коментари Харесай

Борисов говори със създателя на „Бионтех“: Ваксините ще ни върнат свободата

„ Повратният миг в борбата с COVID-19 e основаването на имунизациите. С тяхна помощ можем да се оправим с пандемията и да си върнем свободата, която вирусът ни лиши. Благодаря Ви за дадената вяра и опция още веднъж да имаме предходния метод на живот “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог с проф. Угур Шахин, основателят на немската компания " Бионтех ", която дружно с американската компания " Пфайзер " създаде една от първите ваксини против ковид в света.

Българският министър председател посочи, че главното предизвикателство през днешния ден е имунизациите да бъдат налични за всички жители освен в Европейския съюз, само че и в международен мащаб. „ Защото никой не би бил в сигурност от ковид, до момента в който всички не сме предпазени “, уточни в хода на телефонния диалог министър председателят Борисов.

Министър-председателят мощно приветства немския академик за извънредно високотехнологичното изобретение, каквото съставлява основаната от „ Бионтех “ ваксина, основана на осведомителната РНК. Борисов акцентира, че от ден на ден български жители демонстрират предпочитание да бъдат имунизирани, защото са уверени в изгодите от имунизацията, която избавя живота и препитанието на хората.

В хода на диалога министър председателят Борисов означи пред проф. Шахин, че България има дългогодишни обичаи в производството на медикаменти и ваксини. Министър-председателят насочи покана към немския академик и екипа му да посетят България, с цел да се срещнат с активността на БулБио - НЦЗПБ ЕООД. Дружеството, което има над 130-годишна история и чийто принципал е Министерството на здравеопазването, разполага с индустриална номенклатура от 500 типа артикули. Премиерът Борисов посочи лидерските позиции на БулБио в производството на БЦЖ имунизацията, която доставя за страни от целия свят.

„ Силно впечатлен съм от откритието, което направихте със основаването на осведомителна РНК ваксина. България е подготвена да ви окаже необятна поддръжка и съдействие за научните проучвания и разработки, които правите “, обърна се министър-председателят Борисов към проф. Шахин. Премиерът бе безапелационен, че опитът на страната ни в производството на медикаменти, ваксини и фармацевтичните фабрики в България са отлична база за основаването на нововъведения в медицината, в това число и за екипа на проф. Шахин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР