Повод за острия коментар на държавния глава е решението на

...
Повод за острия коментар на държавния глава е решението на
Коментари Харесай

Радев обвини изпълнителната власт в шизофрения заради Шенген, Еврозоната и реформата в службите

Повод за острия коментар на президента е решението на Комисията по защита в Народното събрание да бъдат изпратени ракети С-300 на Украйна. Предлага се страната ни да подари неизправни зенитно-управляеми ракети от противовъздушната защита и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с отпаднала нужда.

Отпадналата нужда на тези муниции обаче провокира реакции. Някои от опозицията разкритикуваха болшинството, че праща на Украйна оръжия с изминал период на валидност и желаеха пояснение за смисъла от всичко това. Други пък се усъмниха дали това въобще е правилно и показаха опасения, че в Украйна се пращат оръжия за сметка на българската войска. Има и апели за оставката на военния министър Тодор Тагарев. 

Президентът Радев разяснява още и абсурдът с Руската черква и изгонените от нея свещеници. Според президента това е неточност, тъй като лишава страната ни от опцията да разбере за активността на упрекнатите в шпионаж, вербуваните от тях хора и повече за мрежата им. Той съобщи, че не е чел отчета на ДАНС, само че и да е - няма да каже. Държавният глава остро осъди разпространяването на класифицирана информация. 

Държавният глава още един път откри мотив да спомене изтеклия от вътрешната среща на ПП-ДБ запис, в който се приказва за чистки в службите. Той бе безапелационен, че готвената от изпълнителната власт промяна цели подчиняването на службите, а неналичието на съответна реакция в обществото окуражава политическия хайлайф да нападна " необмислено " основни институции. 

Радев не счита, че шефът на ДАНС би трябвало да си подаде оставката, тъй като си прави работата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР