Повишено търсене на ваксини срещу коклюш отчитат фармацевтите. Това, от

...
Повишено търсене на ваксини срещу коклюш отчитат фармацевтите. Това, от
Коментари Харесай

Фармацевт: Свършиха ваксините за коклюш

Повишено търсене на ваксини против коклюш регистрират фармацевтите. Това, от своя страна води до привършване на наличните количества и по складовете, и в аптеките. Очертава ли се рецесия на този пазар? 
Прочетете още
Магистър-фармацевтът от Велико Търново Яна Узунова изясни, че по складовете няма наличност на бройки от ваксини за коклюш. " Имаме запитвания от най-малко 10 индивида. До през вчерашния ден на обяд имаше известни количества, само че след 13:00 ч. те свършиха. Не би трябвало обаче да изпадаме в нервност, аргументите и лекуването са известни. Трябва да се съветваме с персоналните лекари, имунизациите са по здравно наставление. На своя глава не даваме такива. През избран интервал би трябвало пациентите да се реваксинират ", изясни тя пред Нова.

По думите ѝ не е ясно на какъв принцип става разпределението на имунизациите. " Надявам се в действителност нуждаещи се да ги получат. Трябва да има логичност при закупуването. Реимунизация би трябвало да получат най-уязвимите групи с приоритет ", съобщи Узунова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР