Повишенията на парното, тока и водата са необосновани и нечестни

...
Повишенията на парното, тока и водата са необосновани и нечестни
Коментари Харесай

Мая Манолова: Повишенията на парното, тока и водата са необосновани и нечестни

Повишенията на парното, тока и водата са голословни и нечестни за българските жители. Освен това желая да напомня, че последните нараствания бяха през октомври предходната година. А цената на природния газ на интернационалните пазари не се е увеличавала, тъй че няма причина да се подвигат цените и у нас. Това показа в ефира на утринния блок на Българска национална телевизия омбудсманът Мая Манолова.

,,Няма солидно пояснение за нарастването на цената на топлото, да вземем за пример. Продължава да понижава количеството създадена топлинна сила, а цената в това време се покачва. От предлагането на КЕВР се вижда, че ремонтните действия в размер на 9 милиона лв. понижават на към 5 милиона, тъй като проектът за ремонтите действия от предходната година не е изпълнен. На процедура нито един от индикаторите на сдружението не се усъвършенства, а цената на услугата се вдига'', добави Манолова.

,,В България от години цената на тока не се дефинира пазарно, а държавно-регулирано. Основният регулатор на инфлация е КЕВР, а страната нехае за стабилността на българските граждани'', уточни омбудсманът.

По отношение на концепцията за безвъзмездни детски градини Мая Манолова разгласи, че се усеща удовлетворена, че парламентарните групи повдигат тази тематика.
,,Децата би трябвало да бъдат оптимално обхванати, това е най-смислената инвестиция, както и мярка против демографската рецесия. Това е най-смисленото, което може да направи страната за младите фамилии. Никой различен разход няма смисъл, колкото инвестицията в човешкия капитал. Нека да има задоволително вложения в нови детски ясли и градини'', посочи тя.

Омбудсманът приветства и желанието на депутатите да премислят своето виждане върху диференцираната ставка върху книгите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР