Повишеният брой заболели ученици и учители, както и карантинирани паралелки

...
Повишеният брой заболели ученици и учители, както и карантинирани паралелки
Коментари Харесай

Четири училища във Варна преминават на ротация

Повишеният брой болни възпитаници и учители, както и карантинирани паралелки във Варна е причина от през вчерашния ден две учебни заведения в града да преминат на ротационен принцип на образование – Математическата гимназия и Седмо СУ „ Найден Геров ”, където 50 % от паралелките са една седмица присъствено, след което се сменят.

От 17 януари 2022 година други две учебни заведения чакат утвърждение за прекосяване на същия принцип на образование, защото имат над 10 % карантинирани паралелки – това са ОУ „ Стефан Караджа ” и Трета Природо-математическа гимназия. Това заяви за Радио Варна началникът на Регионалното ръководство по обучение във Варна Ирена Радева

При огромен брой карантинирани паралелки, учебните управления с решение на педагогическия съвет оферират образованието да е ротационно, а позволение за това се издава от Министерството на образованието и науката, изясни Ирена Радева.

Като цяло има растеж на болесттите измежду учениците и учителите във Варна и региона, само че има и общини където се следи понижаване на такава, по тази причина ситуацията непрекъснато се трансформира, добави Радева.

Истината е, че има и доста заболели учители, само че не всички са заболели от коронавирус, а и от сезонните грипове. Това е и причина да има дефицит на учители в някои учебни заведения, защото няма кой да ги замества. В Трета ПМГ във Варна се минава на ротационен принцип на образование и заради тази причина. При отдалечена форма на образование, учителите ще могат да преподават от вкъщи си, даже и когато са в болничен, сподели още Ирена Радева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР