„Повишението на цените на топлоенергията ще се усети от абонатите.

...
„Повишението на цените на топлоенергията ще се усети от абонатите.
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Парното поскъпва заради цената на газа и въглеродните емисии

„ Повишението на цените на топлоенергията ще се усети от клиентите. Всичко зависи от потреблението, защото сметките варират в доста огромни граници – от 30 до 300 лв. “, изясни Кремен Георгиев – ръководител на Асоциацията на топлофикациите.

„ Увеличението трябваше да бъде още по-голямо, следвайки наклонността на международните пазари за цената на газа и въглеродните излъчвания. Това е главното нещо, което докара до тази обстановка. Тези два съставния елемент към този момент са доста по-голяма част от разноските на топлофикациите – към 77% “, изясни той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ При нарастването бяха отразени цените на природния газ и въглеродните излъчвания, само че останалата част от разноските, които би трябвало да създадат топлофикациите, беше орязано доколкото е допустимо “, уточни Кремен Георгиев. Той напомни, че в цената влизат и разноските за поправки и поддръжка на оборудванията.

„ Ако се промени Законът за енергетиката и стане наложително ежемесечното отдалечено отчитане, ще е изцяло допустимо цените да се актуализират всеки месец или на три месеца, а не един път годишно “, счита специалистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР