Повишаването на цените на тока удари силно хотелиерския бранш. Парадоксално

...
Повишаването на цените на тока удари силно хотелиерския бранш. Парадоксално
Коментари Харесай

Хотели затварят заради високите сметки за ток

Повишаването на цените на тока удари мощно хотелиерския отрасъл. Парадоксално в един от най-успешните зимни сезони от последните години, хотели в Пампорово и Чепеларе към този момент не одобряват посетители, тъй като са изправени пред алтернативата - или да работят на голяма  загуба, или да покачат фрапантно нощувките и да изгубят главния поток туристи.

От три седмици един от най-големите хотели в Пампорово не работи. Това се случва в един от най-силните зимни сезони.

Заради непостижимите сметки за ток и други са спрели работа.

" Вече има хотели, които затварят, защото те не могат да устоят на този напън. Конкретна сметка за месец декември за цялото сдружение – от 200 000 лв. ток през предходната година, тази година  токът беше 700 000! ", означи Мариян Беляков, изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.

Дневната карта, както и нощувките са поскъпнали с 20%, а разноските са в пъти по-високи. Само голямото търсене избавя краткотрайно огромните хотели.

" Повишението на цените на тока въздейства на повишението на всеки един тип услуга. А при нас това са ски картите. Въпреки това завишението на цените на картите е много по-малко от оперативните разноски, които ние  имаме, с цел да упражняваме тази активност. Така, че нещата не наподобяват по никакъв начин добре. И в случай че не бъдат взети незабавни ограничения посока  нормализиране на изискванията за правене на подобен вид бизнес – нещата ще бъдат доста пагубни в края на тази година ", споделя още Мариян Беляков.

В Чепеларе, където туризмът се крепи на дребните фамилни хотели, притежателите им разказват обстановката като трагична.

Иван Пачеджиев е спрял да приема туристи, макар почналото погашение на обезщетения за декември и януари.

" Държавата по този начин направи, че промишлени токове да плащаме. Хотелът е затворен заради доста аргументи. И върхът на айсберга е увеличението на тока ", отбелязва притежателя.

" Трябва да Ви кажа, че в случай че един фамилен хотел е плащал 500-600 лв. преди, в този момент заплаща към 3 000 лв. ", изясни пред бТВ Съби Маданков, ръководител на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР