Повишаването на цените на храните бързо промени потребителските навици в

...
Повишаването на цените на храните бързо промени потребителските навици в
Коментари Харесай

В Сърбия купуват по-малко месо и риба заради високите цени

Повишаването на цените на храните бързо промени потребителските привички в Сърбия, само че и в цяла Европа, оповестява белградският вестник " Политика ". Забелязва се, че мнозина понижават разноските си за храна, купуват по-малко артикули и по-евтини артикули. Почти четирима от 10 консуматори (37 процента) споделят, че купуват по-малко алено месо, до момента в който една трета купуват по-малко риба и пилешко.

Купувачите фрапантно понижават някои артикули, с цел да спестят пари, като един на всеки 10 консуматори споделя, че е спрял да купува изцяло подготвени храни, а 10 % - алкохолни питиета. Една трета от интервюираните купувачи декларират, че са понижили разноските си за зърнени и млечни артикули, а 30 % споделят, че са минали напълно към по-евтини марки. Общото за всички купувачи е, че са решили да създадат по-информиран избор при извършване на покупки, сочи анкетата, представена от Българска телеграфна агенция.

Повече от половината декларират, че ревизират цените повече в този момент, в сравнение с преди пандемията. Четирима от 10 купувачи споделят, че вършат по-малко непланирани покупки и също толкоз ревизират периодите на валидност. Проучването демонстрира, че една трета от потребителите считат, че към този момент обръщат повече внимание на цените на храните, а единствено 19 % от тях декларират, че държанието им не се е трансформирало. Повече от половината интервюирани европейски консуматори смята
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР