Повишаването на броя на заразените с коронавируса бе очакван. Средновековните

...
Повишаването на броя на заразените с коронавируса бе очакван. Средновековните
Коментари Харесай

Наш имунолог даде нови подробности за коронавируса

Повишаването на броя на инфектираните с ковид бе предстоящ. Средновековните ограничения на изолираност нямаше по какъв начин да дадат резултат. Критиката насочи пред бТВ доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент " Имунология " в Института по микробиология към Българска академия на науките.

Той даде образец: „ Затворените страни демонстрираха, че вирусът продължи да се популяризира, единствено че в вътре в фамилиите “.

„ Всеки един вирус предлага друга форма на разпространяване. От COVID-19 съществени пострадали са възрастните и хората не със съпътстващи, а с съществени болести “, разясни доцент Чорбанов. По думите му умрелите младежи имат и други болести, които още не са диагностицирани.

„ Много хора имат в себе си фактори, за които не подозират. При съществуване на вируса те се отключват и провокират тежка патология и гибел. Броят на хората, срещнали се с вируса са евентуално 100 пъти повече. Това, че не са се разболели демонстрира, че те имат мощен имунитет. Функцията на организма да се оправя с въздействията от външния свят, има имунната система. Опитът демонстрира, че хората, които не боледуват са тези, които нямат клетъчна памет от досег с вируси, като децата. Най-уязвими са хората с огромна клетъчна памет “, акцентира той.

Според имунолога вирусът не се задържа по открити повърхности, а се предава единствено посредством доста непосредствен контакт сред хората.

„ Да, той е резистентен, само че на затворени места с доста хора. Вирусът не е резистентен на слънчеви и открити места. Твърденията, че ще се болестите по време на разходка в парка, са безумни. Вирусът ще престане да е рисков, когато стартираме да живеем обикновено “, акцентира доцент Андрей Чорбанов.

Той разяснява, че има фактори, които въздействат на разпространяването на болестта. „ Факт е, че другите вируси избират разнообразни хора, като етнос, кръвна група, местоживеене и така нататък “, разкри той.

Попитан дали медикаменти като хидроксихлорохин и дексаметазон оказват помощ на заболели от COVID-19 той съобщи: " Това са медикаменти, които се употребяват за очистване на тежките последици от вируса. Кортикостероиди се употребяват отдавна и то за угнетяване на имунния отговор. Това е с цел да се предпазим от цитокинова стихия в организма. Това се прави в крайния стадий, когато се касае за мощния имунен отговор. Това лекуване се ползва единствено при пациенти с риск за живота “, предизвести имунологът.

На въпрос дали има метод да се предпазим от вируса, доцент Чорбанов сподели: „ Витамините в голямата си част не доближават пълноценно до организма. При един здрав човек имунната система си работи и няма потребност да се намесваме. Ако не внимаваме, може да се отключи автоимунно заболяване или алергии “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР