Повечето зърнени от Украйна, осигурени с участието на ЕС, са

...
Повечето зърнени от Украйна, осигурени с участието на ЕС, са
Коментари Харесай

Макрон: повечето зърнени доставки от Украйна са за най-нуждаещите се бедни страни

Повечето зърнени от Украйна, обезпечени с присъединяване на Европейски Съюз, са предопределени за най-нуждаещите се небогати страни. Това съобщи в понеделник френският президент Еманюел Макрон на конференция преди началото на срещите с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, съобщи БГНЕС.

„ Ще обсъдим световната продоволствена рецесия... Иевропейските старания в този подтекст, по-специално маршрутите на взаимност, които разрешават от ден на ден и повече зърно да се изнася от Украйна по суша и с речен превоз до най-нуждаещите се страни “, сподели Макрон, представен от организациите.

Той изрази мнение, че маршрутите, проведени от европейските страни до момента, „ са разрешили да се изнася повече зърно от Украйна, в сравнение с по морския път “, за чието развиване той въпреки всичко се застъпва. Според Макрон доставките по море „ също в по-голямата си част са предопределени за най-нуждаещите се и най-бедните страни “.

Както заяви по-рано френският министър на превоза Клеман Бон, от март над 10 милиона тона зърно са изнесени от Украйна по направления, проведени с поддръжката на Европейски Съюз, от които 2,6 милиона тона са били единствено през август.

В същото време френската страна твърди, че това е с 50% повече, в сравнение с е изнесено от черноморските пристанища на Украйна въз основа на съответното съглашение, подписано през юли тази година.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на хранителни артикули и торове на интернационалния пазар.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР