Повечето собственици на автомобили, когато сменят гумите на автомобила си

...
Повечето собственици на автомобили, когато сменят гумите на автомобила си
Коментари Харесай

Няколко важни неща, за които да следите когато ви сменят гумите

Повечето притежатели на коли, когато сменят гумите на автомобила си сезонно, изцяло се доверяват на този развой на служащите от гумаджийниците. И това е неточност.

Ако притежателят на автомобил се интересува от неговата сигурност и сигурността на автомобила, той би трябвало независимо да извърши няколко наложителни дейности по време на монтажа на гумите, тъй като в действителност квалифицирани и съзнателни майстори се намират мъчно в този бизнес.

На първо място, даже преди да се инсталира  " преобутата “ джанта на мястото ѝ, би трябвало да ревизирате положението на повърхността на главината и тази част от джантата, която ще контактува с нея. Там не би трябвало да има никаква нечистотия, частици наслойка и други сходни.

Факт е, че когато джантата е завинтена към главината, цялата тази нечистотия не им разрешава да се сближат компактно. И това е евентуална опасност от саморазхлабване на гайките на колелата в придвижване - с повече от явни последствия. Следователно, откакто сте разкрили нечистотия върху главината и диска, тя би трябвало да бъде деликатно отстранена. Или сами благодарение на авансово запасена железна четка, или като принудите гумаджията да го направи.

И когато колелото към този момент е инсталирано върху шпилките, само че към момента не е завинтено с гайките, би трябвало да бъде употребена медна грес и да се намажат резбите на всяка от тях - където след това ще бъдат ситуирани гайките. Или същото дейности би трябвало да се приложи на ботовете, в случай че колата е с такива.

Така по-късно да няма да имате проблеми с отвиването! Смазката ще запълни всички микрокухини между повърхностите на резбата на шпилката и гайката, предотвратявайки окисляването. Липсата на наслойка на тези места ще ги защищити от " залепване ". Това важи изключително доста за така наречен секретни болтове.

А третата интервенция, която виновният притежател на автомобила би трябвало да извърши самичък, е да ревизира стягането на гайките със личните си ръце. Когато експертът по промяна на гуми ви каже, че е подготвен, не бъдете прекомерно мързеливи, вземете ключа за гуми и проверетевсички гайки или респективно - болтове, поучават от AutoMedia.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР