Повечето популярни модели мобилни устройства вече предлагат Wi-Fi 6 или

...
Повечето популярни модели мобилни устройства вече предлагат Wi-Fi 6 или
Коментари Харесай

Кога ще видим телефони и компютри с Wi-Fi 7

Повечето известни модели мобилни устройства към този момент оферират Wi-Fi 6 или Wi-Fi 6E съгласуваност, само че скоро чакаме промишлеността да премине към нов стандарт - Wi-Fi 7. 
 Meta, Apple, метавселената и битката сред двете компании за бъдещето на интернет
Борбата за бъдещето на интернет стартира

Гигантите влизат в двубой

Според организацията Wi-Fi Alliance новата технология обезпечава до 2.4 пъти по-бърза интернет връзка и може да обезпечи скорост до 40Gbps. 

За съпоставяне, актуалният Wi-Fi 6 стандарт предлага едвам до 9.6Gbps, а към този момент остарелият Wi-Fi 5 - единствено до 3.5Gbps. 
 Снимка 588517

Въвеждането на Wi-Fi 7 ще е основно за работата на AR/VR устройствата от ново потомство и би разрешило умерено да стриймваме игри и видео наличие с 8К качество. 

Новият стандарт евентуално първо ще се появи в рутери и компютри, преди да стане част и от смарт телефоните и други мобилни устройства. 

Големите въпроси в тази ситуация са по кое време ще се случи това и кои ще са първите производители, които ще заложат на Wi-Fi 7 антени. 
 Снимка 588518

От DigiTimes припомнят, че още през януари MediaTek сподели работещa Wi-Fi 7 технология, а Intel има проекти да вкара новия стандарт за преносими компютри през 2024 г. 

Очаква се през 2025 година технологията да навлезе по-масово на пазара, като Qualcomm също възнамерява по това време да пусне първите си чипове, съвместими с Wi-Fi 7. 
 Япония и върхът за най-бърза интернет връзка
Япония отново счупи върха

Технологията е съвместима с актуалните мрежи

Говори се, че Samsung Galaxy S24 ще е измежду първите смарт телефони с такава съгласуемост, а Apple тотално ще пропусне преходния Wi-Fi 6E стандарт и непосредствено ще вкара Wi-Fi 7 в бъдещите си смарт телефони. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР