Повечето пътници в катастрофиралия край Своге автобус вероятно са били

...
Повечето пътници в катастрофиралия край Своге автобус вероятно са били
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Пътнците в катастрофиралия автобус вероятно са били без колани

Повечето пасажери в авариралия край Своге рейс евентуално са били без колани, допусна в студиото на bTV Настимир Ананиев - ръководител на транспортната комисия в 43-то Народно заседание. По думите му това е допустимо защото рейсът е бил на повече от 10 години и е създаден по остарели условия, съгласно които не е наложителен коланът за пасажерите.

Изясняват се аргументите за тежката злополука в Своге с 16 починали 18 ранени са настанени в разнообразни лечебни заведения
Според Ананиев не е явен и въпросът дали пасажерите са имали застраховка, тъй като не е ясно дали са им издадени билети за пътуването.

Три са факторите, които могат да станат причина за злополука - положението на рейса, на пътя и на лидера както и форсмажорни условия, изясни още Ананиев.

По мотив положението на пътя той напомни мнението на Института за пътна сигурност.
По информацията, предоставена на Института преди дни, излиза наяве и че Агенция " Пътна инфраструктура " е провела провеждането на оглед на обекта от комисии за констатиране на всички гаранционни недостатъци, които са разказани.
Пътят е ремонтиран през 2016 година, като ремонтът е бил на стойност съвсем 23 млн. евро.
На пътя е построена висока стена, която пази от рухване на камъни на платното, само че при мощен дъжд може от там да потече вода като река, разясни още Настимир Ананиев. Той изясни, че би трябвало да се ревизира какво е отводняването на този сектор от пътя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР