Повечето от тях са извън София и са във високотехнологични

...
Повечето от тях са извън София и са във високотехнологични
Коментари Харесай

Инвестиции за 150 млн. стартирали за месец, разкриват над 500 нови работни места

Повечето от тях са отвън София и са във високотехнологични производства и услуги 15:46 ч. 12  article picture alt description
Източник: МИ

Министърът на стопанската система Даниела Везиева откри нов съвременен център за дистрибуция на водеща компания в региона на логистичните услуги и бързообортните артикули. Инвестицията е в размер на 50 млн. лева, а новият логистичен център e построен на стратегическа локация и ще консолидира цялата активност на компанията в София и София-област.

Везиева уточни, че с тази инвестиция единствено за последния месец са стартирали нови вложения за близо 150 млн. лева, които ще разкрият над 500 работни места в страната. Икономическият министър акцентира, че вложенията са най-вече отвън столицата, а множеството от плановете се реализират във високотехнологични производства и услуги.

По думите й работата на служебното държавно управление в посока възстановяване на имиджа на страната пред задграничните вложители и изсветляването на бизнес средата се правят оценка позитивно. „ България би трябвало да получи заслуженото си място на едно положително място за вложения “, акцентира Везиева.
На събитието участваха още изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, както и представители на бизнеса и на задгранични търговски камари.
Орбико Груп е един от най-големите дистрибутори и снабдители на логистични услуги на българския пазар и в Европа. Компанията е водеща в региона на логистичните услуги и бързообортните артикули, а новият логистичен център e най-големият на Орбико Груп в Европа.
Българският представител стъпва на локалния пазар през 2003 година Новият „ Логистичен център ОРБИКО “ е формиран от две съществени здания: Логистичен център и офис постройка, които дават отговор на всички характерни условия на своето предопределение.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР