Повечето от така наречените освежаващи чайове в бутилки, съдържат минимален

...
Повечето от така наречените освежаващи чайове в бутилки, съдържат минимален
Коментари Харесай

Студеният чай: минимум полза, максимум захар

Повечето от по този начин наречените освежаващи чайове в бутилки, съдържат най-малък % от посочените върху етикета потребни субстанции. И прекалено много захар.

Международната неправителствена организация за отбрана правата на потребителя Foodwatch е изследвала продуктите на няколко производители.

Експертите заключили, че в действителност студените питиета нямат в себе си съвсем никаква диря от чай, а нормално усетът им се прави посредством нормалните ароматизатори.

А всички знаем, че същинският чай е прочут със своите антиоксидантни свойства. Освен всичко друго, в студените чайове производителите прибавят обилно захар.

 Студеният чай: най-малко изгода, най-много захар

В изследването са изследвани напитките на известни производители като Nestle, Lіpton, Volvіc, Gerolsteіner.

Така да вземем за пример в питиета, сякаш създадени като зелен чай с лимон и цариградско грозде следи от грозде изобщо не били открити. Само ароматизаторите придавала усета му.

Освен това бранителите на потребителите открили, че в бутилката от 2 литра се съдържат цели 47 кубчета захар.

От Foodwatch поучават потребителите да не се подвеждат по заблуждаващите реклами, които дават обещание лечебна мощ на природата, ободрителен резултат и положително самочувствие.

Експертите предлагат: Най-добрият метод да се насладите на същински чай е да си го приготвите у дома и да добавите към него естествени сушени плодове или билки за усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР