Повечето от са в съответствие с модела, който Вашингтон следва

...
Повечето от са в съответствие с модела, който Вашингтон следва
Коментари Харесай

Ел Мундо: САЩ затягат икономически обръча около Русия, но не напълно

Повечето от са в сходство с модела, който Вашингтон следва против Русия в продължение на повече от десетилетие: експулсиране на дипломати и налагането на наказания. Всичко очевидно сочи, че държавното управление на Байдън желае да усили до известна степен натиска върху Путин, се споделя в публикацията на Пабло Пардо в испанското издание " Ел Мундо " под заглавие Guerra económica contra Rusia. Ето какво още написа той:
В налагането на антируските наказания държавното управление на Байдън се спря, както споделят на Уолстрийт, на " нуклеарния вид ": да забрани на американските банки да купуват националния дълг на Руската федерация (РФ) както в рубли, по този начин и в друга валута. Вашингтон обаче реши да " отслаби " " атомната бомба " и забрани на американските банки да вземат участие единствено в търговията с държавен дълг. Това значи, че американските компании ще могат да продължат да работят на вторичния пазар, където купуват и продават към този момент издадени облигации.
 Украйна за 4-5 месеца може да събере плутоний за атомна бомба Украйна за 4-5 месеца може да събере плутоний за атомна бомба
Може ли Киев да последва пътя на КНДР, в случай че Украйна не я вземат в НАТО? Това е тематиката, която преглежда съветското издание „ Свободная...
Този ход е удар за Русия, която, сходно на други страни в света, е подвластна от издаването на задължения през последната година, с цел да се бори с икономическия спад, породен от Covid-19. В случая с Москва икономическият спад се утежни от рухването на цените на петрола, основата на съветския експорт. Русия, дружно със Саудитска Арабия, е главният снабдител на недопечен петрол в света. Именно продажбата на нефт е един от главните лостове на Кремъл във външната политика.
Реакцията на пазара беше слаба. На сутринта съветският държавен дълг и рублата паднаха. Това обаче продължи единствено досега, в който търговците осъзнаха, че американските банки могат да продължат да купуват и продават облигации на вторичния пазар, което подсигурява ликвидност в системата. Освен това Русия въобще няма огромен държавен дълг - той съставлява единствено 20% от Брутният вътрешен продукт даже след повишаването през 2020 година За съпоставяне, Съединени американски щати имат държавен дълг от 131%, а Испания – 120%. Освен това 80% от съветските дългови отговорности са закупени от съветски компании, което понижава зависимостта на страната от задграничния капитал.
Мярката е най-значителната глоба, наложена от държавното управление на Джо Байдън в отговор на поредицата от нападателни дейности, за които Вашингтон упреква Москва. Наред с други неща, Съединени американски щати упрекват Москва, че е платила на талибаните награди за убийството на американски бойци и техните съдружници (включително испанци) в Афганистан, след това разкриха огромен дигитален шпионаж в края от предходната година в държавното управление и някои американски компании, както и интервенция в изборите в Съединени американски щати през ноември 2020 година Засега удостоверение по отношение на сюжета с талибаните няма.
" Главният готвач на Путин " е една от жертвите
Санкциите засягат директно и съветския бизнесмен Евгений Пригожин, прочут като " готвач на Путин ", чиито наемници служат като бодигардове на венецуелския деспот Николас Мадуро от 2019 година Групата " Вагнер " на Пригожин изигра основна роля за намесата на Русия в Сирия, където даже отбрани столицата на страната Дамаск, когато жизнеспособността на режима на Башар Асад беше под сериозна опасност. Освен това вагнеровците нахлуха в Украйна, където поддържаха проруските сепаратисти, настоящи в източната част на страната, както и в Централноафриканската република, с цел да спрат напредъка на фундаменталистките ислямски групи.
 Американско издание: Готова ли е Украйна за съветска инвазия в Донбас? Американско издание: Готова ли е Украйна за съветска инвазия в Донбас?
Експерти предизвестяват: чака ни доста гореща пролет 2021 година Макар да е ясно, че Киев няма да може да завоюва при всеки сюжет, включително..
Правителството на Джо Байдън взе решения против Владимир Путин за повторно през последните шест седмици. На 2 април Съединени американски щати започнаха поредност от целенасочени ограничения против Русия, откакто там се пробваха да отровят водача на съветската демократична съпротива Алексей Навални.
Провалената двустранна среща на върха с Байдън
Повечето от новите ограничения следват модела, който Съединени американски щати следват съвсем десетилетие против Русия: експулсирането на дипломати, упрекнати в шпионаж (този път десет) и наказания против 32 лица и организации, като описът включва както обществени, по този начин и частни предприятия. Вашингтон обаче не включи нови лица в санкционния лист.
Всичко очевидно демонстрира, че държавното управление на Байдън желае да усили натиска върху Путин, само че единствено до несъмнено равнище, тъй че животът на съветския деспот да не стане прекомерно сложен. Между другото, във вторник, по време на телефонен диалог сред двамата президенти, Байдън предложи на Путин да проведат двустранна среща на върха, само че Путин отхвърли.
Освен това Вашингтон е отменил изпращането на, на чийто бряг, покрай границата с Украйна, Русия е съсредоточила огромен брой бойци и военна техника. И двете ограничения наподобява са ориентирани към попречване на ескалация на напрежението, което би затворило каналите за връзка сред двете страни.
 Сигнал от Украйна: Русия ще затвори Керченския пролив за половин година Сигнал от Украйна: Русия ще затвори Керченския пролив за половин година
Русия (РФ) разгласи за идното затваряне до края на октомври 2021 година на част от Черно море в посока Керченския пролив за военни транспортен съд...
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР