Повечето от нас са се чудили какво се иска, за

...
Повечето от нас са се чудили какво се иска, за
Коментари Харесай

Шантави милиардери: Най-странните факти за Илън Мъск, Марк Зукърбърг и още

Повечето от нас са се чудили какво се желае, с цел да станеш милиардер. Гениалност? Късмет? Богато семейство? Ако съдим по най-известните бизнесмени в света, то отговорът е… „ странност “. Илън Мъск, Марк Зукърбърг, Стив Джобс и Бил Гейтс – тези четири предприемача се оказват колкото сполучливи, толкоз и странни. Не ни вярвате? Ето някои от най-шантавите обстоятелства за тях:

Многото деца на Илън

Този месец стана ясно, че милиардерът Илън Мъск неотдавна скрито е станал родител на близнаци дружно с директорка на компанията си Neuralink, Шивон Зилис. Децата са родени през ноември 2021, броени седмици преди Илън и брачната половинка му Граймс да приветстват второто си отроче, Екса Дарк Сидарел (за момента няма информация по отношение на това какво мисли Граймс за извънбрачните потомци на мъжа си). С това общия брой на децата на Илън става 9 (!), а милиардерът изяснява меко казано противоречивото си държание с готовност да усили естествения приръст на земята: „ Спадът в раждаемостта е измежду най-големите трудности, които стоят пред човечеството, “ написа той в Twitter. „ Давам всичко от себе си, с цел да трансформира това. “ Ъм… ОК, Илън!

Виж още: ТЕСТ: Колко добре познаваш Южна Америка? 

По кого си пада Марк?                                                                                                            

Създателят на Фейсбук – Марк Зукърбърг, наподобява си пада единствено по съответен вид девойки. Милиардерът стана мотив за смешки преди няколко години, когато онлайн излезе скрийншот на остарял негов профил в уебсайт за запознанства: платформата е (вече несъществуващият) Friendster, а информацията датира от август 2003. В секцията „ ползи “ на профила си, наред с програмирането и Top Gun, предприемачът е написал и… „ азиатки “. Хм… сигурни сме, че актуалната му брачна половинка – Присила Чан, ще се радва да чуе, че е била любимец от началото!

Стайлингът на Стив

Покойният Стив Джобс бе прочут със самобитната си „ униформа “ от сини дънки и черен пуловер. Защо обаче предприемачът постоянно носеше идентични облекла? Стари изявленията със Стив разкриват, че по този начин той целял да понижи така наречен „ отмалялост на избора “ – психически термин, съгласно който човек е кадърен да вземе единствено дребен брой ефикасни решения дневно (след което мозъкът се преуморява). Спирайки се на едно и също облекло, милиардерът пестял умствените си запаси за бизнес алтернативи. Не знаем дали неналичието на фешън многообразие в действителност е пособия на Стив с работата му, само че най-малко в никакъв случай не се е чудел какво да облече… за което му завиждаме!

Скромният Бил

Основателят на Microsoft – Бил Гейтс, се оказва освещаващо земна персона. За разлика от доста свои сътрудници, той наподобява избира скромния метод на живот – в действителност, до 1997 година даже летял в икономична класа (след което обаче си купил частен самолет…). На децата си пък има намерение да остави единствено дребен % от стремглавите си 80 милиарда $, тъй като счита, че „ да дадеш прекалено много пари на младеж е в негов ущърб “… Е, потомците му отново ще наследят по 10 милиона всеки, тъй че не бързайте да ги съжалявате!

Изображение: https://www.instagram.com/zuck/
https://www.instagram.com/thisisbillgates
Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР