Повечето от нас са чували за Google Analytics, но може

...
Повечето от нас са чували за Google Analytics, но може
Коментари Харесай

Google Analytics в помощ на малкия бизнес

Повечето от нас са чували за Гугъл Analytics, само че може би не знаят по какъв начин да го трансфорат в скъп инструмент за онлайн маркетинга. На помощ идват специалистите от уеб страницата TheBalance (Marketing.About) с потребни препоръки.

..........................

Използвайте самоуверено Гугъл Analytics, с цел да проследявате и идентифицирате следните типове информация:

Данни за хората, които го посещават . Къде е географското им местонахождение. Препращани ли са от други уеб сайтове към вашия. Кои основни думи са изписали в търсачката Гугъл, с цел да попаднат на вас.

Източници на трафик. Как хората доближават до вашия уеб-сайт.

Съдържание . Кое ги притегля към вас. Кои страници са най-интересните и посещавани. От кои ваши страници излизат най-вече и най-бързо.

Цели . Имате ли съответни цели, които желаете да постигнете със уеб страницата си? Ако да, можете да ги поставите в границите на Гугъл Analytics и ще получите знак, когато съумеете да ги извършите. Целите ви могат да съставляват мечтани дейности от потребителите, регистрации, сваляния на персоналните компютри и даже стремежи за покупки.

Е-търговия . Ако продавате някакви артикули или услуги с уеб-сайта си можете да съберете доста информация от Гугъл Analytics, като да вземем за пример междинната цена на поръчката при вас, приходите, най-популярните, закупени от вас артикули.

Ето по какъв начин Гугъл и Pixel 2 се борят с разсеяните водачи

Освен това Гугъл Analytics може да ви помогне да създадете лично табло , с цел да вземате информацията, която е значима за вас незабавно, щом се регистрирате. Щом свикнете с морето от данни, което първоначално ви е изглеждало плашещо и щом разучите настройките, ще започнете да разбирате какво ви се предлага да научите за уеб страницата си. Постепенно ще намерите тази алтернатива за елементарен метод за наблюдаване, следене и анализиране на данните за вашия уеб маркетинг.

Това, което би трябвало да сторите, е първо да се регистрирате . Лесно е и е гратис. Само би трябвало да имате регистрация в Гугъл или Gmail (Google Account). После ще би трябвало да въведете адреса на уеб страницата си и часовата зона. Ще получите код за следене, който ще би трябвало да сложите в него. Ако дизайнът на уеб страницата ви не е подобаващ за html, експертите предлагат да се обърнете към уеб разработчик, който ще ви помогне и ще ви изясни по какъв начин да вградите кода. Ако сте осведомени с html е значимо да сложите системата за следене в така наречен header или в обозначения footer на уеб страницата ви. Ако употребявате Wordpress, можете да стартирате с Гугъл Analytics с разходка през инсталационния развой.

Щом инсталирате кода, той ще стартира да събира за вас информация в границите на интервал от 24 часа, обвързвана с ежедневните визити, междинното време, което един консуматор прекарва в уеб страницата ви, триумфа по пътя към постигането на заложените от вас цели, в случай че сте сложили такива. Както и за вида на трафика, това от коя страна идват най-вече от визитите ви, прегледите от мобилни устройства.

Гугъл има рожден ден - ето по какъв начин изглеждаше преди 19 години

Полезно е да знаете какъв брой са визитите в уеб страницата ви , какъв брой хора се връщат в него. Колко са неповторимите IP адреси, които го посещават. Това е от голяма важност, с цел да изчислите обсега си. Всички тези цифри са значими за онлайн маркетинга.

Източниците на трафика също имат отношение към него. Те могат да бъдат търсачките като Гугъл или обществените мрежи. Забелязвате ли да имате повече трафик от напъните ви в обществените мрежи? Вашите източници ще ви оказват помощ да разберете кои маркетинг старания работят в уеб страницата ви и кои не.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР