Повечето от хората, които носят контактни лещи, го правят неправилно.

...
Повечето от хората, които носят контактни лещи, го правят неправилно.
Коментари Харесай

Кои са най-лошите навици при носене на контактни лещи

Повечето от хората, които носят контактни лещи, го вършат погрешно. Това демонстрира изследване, извършено от американския Център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), оповестява Наука OFFNews. 

Почти 90% от възрастните американци споделят, че са спали с лещи, че не подменят лещите си толкоз постоянно, колкото е предписано или са създали нещо друго, което не им е препоръчвал техния очен доктор.

Неправилното носене на лещи крие заплаха от ослепяване, по тази причина специалистите показват кои са нездравословните привички, от които да се предпазим:

Плуване, до момента в който носите лещи

Басейните са цялостни с бактерии, които се наслагват върху лещите. 

Не подменяте лещите толкоз постоянно, колкото е предписано

Някои контактни лещи са за еднодневна и за еднократна приложимост, а други са за многократна приложимост в продължение на две седмици или на цялостен месец. Във всеки случай, в случай че носите лещите по-дълго, в сравнение с би трябвало, това може да докара до струпване на микроби в очите ви.

Не сменяте постоянно разтвора за предпазване на лещите

Разтворите за предпазване би трябвало да се сменя минимум един път на три месеца, поучава Американската академия по офталмология. Това е нужно, тъй като в разтвора се събират бактерии, които могат да замърсят лещите и очите ви.

Добавяте разтвор за контактни лещи, вместо да го подмените напълно

Когато добавяте нов разтвор към съществуващия, вместо да го изхвърлите, също има заплаха от замърсяване с микроби.

Съхранявате лещите в чешмяна вода

Чешмяна вода може да бъде задоволително годна за пиянство, само че да има микроорганизми, които могат да се прикрепят към контактните лещи и да заразят очите ви.

Посещавате очен доктор по-рядко от един път годишно

Ако не организирате постоянно очни прегледи, няма да знаете дали лещите не вредят на очите ви и дали не би трябвало да започнете да носите очила.

А кои са положителните привички? Просто пазете лещите си чисти. Винаги измивайте ръцете си със сапун преди да боравите с вашите контактни лещи, използвайте разтвор за разчистване на лещи и сменяйте постоянно разтвора и не носете лещите за по-дълго, в сравнение с би трябвало.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР