Повечето от даоистките практики са прости и ефективни. Действат едновременно

...
Повечето от даоистките практики са прости и ефективни. Действат едновременно
Коментари Харесай

Ходене на колене подобрява зрението и укрепва костите

Повечето от даоистките практики са елементарни и ефикасни. Действат по едно и също време на доста меридиани! И в това време не изискват огромни вложения на време, което е значимо за нашия темп на живот.

Ще ви разкажем за една от практиките от даоисткия боеприпас - вървене на колене.

Защо болят коленете?

Китайската медицина дава следния отговор: най-често количеството на силата ци и кръвта, навлизащи в коляното, се намаляват.

Последствията са: понижаване на количеството смазка в ставата. Без смазване детайлите на механизма (костите в ставата) се трият един в различен и се износват. В този случай се появяват тежки мъчителни признаци. Особено в случай че коленете изстинат и пуснете в организма си студено ци.

При в допълнение натоварване на ставите, изключително в случай че това са дълги разходки с изкачвания и слизания, нещата ще се влошат още повече.

Как може да си помогнете?

Необходимо е да си осигурите приток на задоволително свежа кръв и ци сила в коленете. Най-добро упражнение в този случай е даоистката процедура “Ходене на колене ”. Това упражнение включва и долната част на гърба, подтиква и работата на бъбречния канал.

Относно коленете в китайската медицина има такова изказване: “Коленете са дворецът на сухожилията ”.

А сухожилията и ставите съгласно теорията на У-Син принадлежат към чернодробния канал. Тоест, укрепвайки коленете, укрепваме и черния дроб.

В зоната на коляното има доста точки на канала на стомаха, което значи, че действайки върху тях, ние укрепваме и стомаха.

Как да прилагате даоистката процедура в разнообразни условия?

Ако коленете ви отичат доста, първо би трябвало да възстановявате отока на течностите и да работите с каналната точка на далака Сан Ин Индо (б.р. - виж илюстрацията).

Освен това е потребно да се изследва точката на канала на жлъчния мехур Зу Ян Гуан (в някои източници се назовава Си Ян Гуан), пробвайки се да зададете посоката на натиска надолу (б.р. - виж илюстрацията). Можете да оказвате напън върху точките в продължение на 30 секунди или до момента в който болезнеността премине.

И единствено откакто сте работили с тези две точки, започнете ходенето на колене.

Ако изпитвате мощни, остри болки в коленете, тогава започнете техниката с коленичене върху възглавница. Не се движете, просто стойте на колене толкоз дълго, колкото можете.

След известно време махнете възглавниците и се пробвайте да застанете на колене върху леглото. Когато болката стане по-малка, започнете да се движите по леглото.

Ако се чувствате доста отпаднали, можете да седнете на пети върху леглото и просто да се премествате от крайник на крайник.

Много е значимо да вършиме това упражнение всеки ден. И няма значение какъв брой време - колкото можете.

Ако вършиме упражнението на пода, не забравяйте да разстелете компактно одеяло или да го вършиме върху мек килим.

Кога е потребно да се прави тази процедура?

• За намаляване, изключително в случай че мазнините са се натрупали в региона на бедрата

За тази цел би трябвало да ходите на колене в продължение на 20 минути всеки ден, до момента в който започнете да се изпотявате.

А с цел да се стимулирате, измервайте бедрата преди и по-късно, като вършиме измерванията всяка седмица.

• Ходенето на колене може да усъвършенства зрението

Къде са очите, а къде - коленете, ще кажете вие. Как може да са свързани? В началото към този момент споменахме, че коленете се назовават “дворец на сухожилията ”. Сухожилията са свързани с канала на черния дроб, а “черният дроб се демонстрира в очите “, т.е. той е виновен за зрението. Подобрявайки положението на черния дроб, подобряваме и зрението.

Има единствено един дребен “трик ”. За да подобрите зрението, ходете на колене със затворени очи.

• Укрепване на костите, косата и зъбите

При тази процедура работи долната част на гърба, а това е бъбречният канал.

Бъбреците са виновни за костите, косата и зъбите. Тоест това упражнение е и профилактика на остеопорозата, разклащането на зъбите и косопада!

• Подобряване на кръвоснабдяването на главата и краката

Това упражнение подтиква кръвообращението в огромния кръг, т.е. - кръвта ще потече към краката и главата.

Глава: като се изключи че ще подобрите зрението, ще подобрите тена и още веднъж положението на косата на главата.

Крака: потребно е да практикувате преди този момент упражнението “Златният петел стои на един крайник ” (б.р. - виж илюстрацията).

Процесите протичат последователно: първо, прилив на кръв и ци сила към коленете, а по-късно - по-надолу към краката.

По принцип китайските специалисти предлагат тази поредност от практики при незадоволително кръвообращение в краката:

• масаж на корема “Tайфу ”

• вървене на колене

• “Златният петел ”.

Тоест първоначално кръвта се втурва към стомаха, а по-късно се спуска по-нататък.

• Подобряване на стомашно-чревния тракт

В региона на коленете минава каналът на стомаха. Подобряването на проходимостта на канала на стомаха е отличен метод за положително храносмилане и външен тип.

• Подобрява положението на коленните стави

Сега разбирате какво знамение е това упражнение.

Преди да започнете да практикувате ходенето на колене, не забравяйте да формулирате желанието си: “Какво желая да получа от това упражнение “, по позитивен метод, без парченце “не “ и думите: “Да се отърва от... ”. Не с изречението: “Искам да се отърва от болката в коляното ”, а да вземем за пример със следното изказване: “Имам здрави гъвкави колене ” или “Коленете ми се усъвършенстват с всеки минал ден ” или “Свивам свободно коленете си ”.

Заявете своето желание, какво тъкмо желаете да се случи!

• Изпълнявайте това упражнение на драго сърце

Можете да пеете или да се движите под звуците на обичана музика с изказванието: “Обичам да отивам на колене по квадрат, напред и обратно, да изписвам осмици, да вървя настрана, просто да пиша букви ”, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР