Повечето от българите, изоставени на летището в Тимишоара, вече се

...
Повечето от българите, изоставени на летището в Тимишоара, вече се
Коментари Харесай

Пловдивчанин описа ужаса в Тимишоара

Повечето от българите, изоставени на летището в Тимишоара, към този момент се прибраха в страната. Част от тях пътуваха с рейс, друга бе върната от особено изпратения за тях държавен аероплан. В него обаче не е имало задоволително място, по тази причина няколко души са останали в Румъния. Засега няма данни какво се случва с тях. Това описа пред bTV Румен Илиев от Пловдив, който се наложи като уредник на бедстващите.
Над 100 българи се оказаха изоставени на летището в Тимишоара, откакто полетът им с самолетна компания "Райънеър " от Лондон до Пловдив първо беше пренасочен към София, а по-късно - към румънския град.
"Преживяването беше кошмарно, бяхме излъгани, подведени ", сподели Илиев. По думите му хората са били "нагъчкани " в неголяма зала, едвам десетина души са били настанени в хотел. Нямало задоволително места даже за сядане, децата плачели, хората не били готови за сходна обстановка - нямали леи, нито къде да обменят пари, с цел да си купят вода и храна. Румънските управляващи им отпуснали на три пъти ваучери, с цел да могат да пазарят, само че в един миг даже свършила храната в кафенето.

"Имаше ескалация, хората желаеха да блокират изходите, да пречат на полети ", описа Илиев.

Той и част от пътуващите ще заведат цивилен иск "за немалка сума " против "Райънеър ". Във вторник те имат среща с омбудсмана, с цел да беседват по въпроса. Имаше група италианци, която беше настанена в хотел и сутринта беше извозена към съответната дестинация. Ще желаяме сума, която няма да е дребна, с цел да може да послужи за урок, с цел да не гледа на българите като на хора втора употреба ", уточни Илиев.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР