Повечето наблюдатели обаче останаха нащрек – и не грешаха. На

...
Повечето наблюдатели обаче останаха нащрек – и не грешаха. На
Коментари Харесай

Защо Путин иска преразглеждане на зърнената сделка

Повечето наблюдаващи обаче останаха „ нащрек ” – и не грешаха. На 7 септември съветският президент Владимир Путин съобщи, че Западът е " измамил жестоко " най-бедните страни, насочвайки украинския зърнен експорт към Европейски Съюз и изиска преразглеждане на договорката за ограничение на маршрутите ѝ, напомня Reuters. Като мотив, съветският президент уточни, че „ от 87 кораба украинска пшеница единствено два ” са били за продоволствената стратегия на Организация на обединените нации.

Оказва се, че това е следващото „ пресилено ” усещане на Владимир Путин, защото съгласно rosbalt.ru, статистиката на Организация на обединените нации демонстрира друго: 47 от общо 102 кораба са напуснали пристанищата на Украйна в посока към световния юг. От тях 22 са отишли непосредствено в разрастващите се страни, а други 25 са спрели първо в Турция, където се намира центърът за преопаковане на зърно.

Координаторът по санкционната политика в Държавния депертамент на Съединени американски щати Джеймс О’Брайън се опита да обясни „ подвеждащите ” данни, изнесени от съветския президент, акцентирайки, че зърненият пазар е световен, по този начин...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР