Повечето мерки за борба с инфлацията, които бившите управляващи прекръстиха

...
Повечето мерки за борба с инфлацията, които бившите управляващи прекръстиха
Коментари Харесай

Финансист:Има опасност да изпаднем в свръхдефицит

Повечето ограничения за битка с инфлацията, които някогашните ръководещи прекръстиха на ограничения за битка с рецесията, доведоха до удължение на инфлацията. И този развой ще продължи. Това сподели финансистът Любомир Дацов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него доста от проблемите в България не се дължат на външни фактори, нито на войната в Украйна. „ В България има от 2 до 3 пъти по-висока от междинната за доста от другите страни инфлация. Това демонстрира, че има чисто вътрешни проблеми, които дефинират този развой. Като се стартира от работата на регулаторите и нормативната рамка, която не разрешава задоволително ефикасен надзор, и се стигне до тази политика за грижа за хората, с която ни продъниха ушите ", съобщи Дацов.

Инфлацията е резултат от няколко фактора и те са пониженото произвеждане и неналичието на артикули, печатането на повече пари, изпреварващото повишаване на приходите. „ Ние сме в обстановка всичко да се случва по едно и също време. Имаме проблеми и от страна на предлагането, и от страна на търсенето. ЕЦБ закъсня с ограниченията. В Европа нищо не е направено за предлагането, политиците са безсилни по тези тематики ", уточни финансистът.

Санкциите на Европа върху Руската федерация имат доста по-негативен резултат върху европейците, в сравнение с върху Русия.

Дацов уточни, че политическите партии нямат стратегии за ръководство и справяне с рецесиите. Има заплаха да изпаднем в свръхдефицит, в случай че не се вземат съществени ограничения, предизвести той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР