Повечето избиратели очаква от първите две политически сили да съставят

...
Повечето избиратели очаква от първите две политически сили да съставят
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили

Повечето гласоподаватели чака от първите две политически сили да сформират държавно управление, само че партньорство с ГЕРБ-СДС би нанесло доста вреди на ПП-ДБ. Това разяснява пред Българска национална телевизия Татяна Дончева.

Според нея има външен напън за образуване на коалиция сред първите две политически сили поради интернационалната конюнктура.

" Още преди изборите Бойко Борисов направи диалози с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, с които да си обезпечи коловоз за държавно управление и той го е обезпечил. Но натискът извън е да направи коалиция с ПП-ДБ поради външнополитическите решения, които следва да бъдат взети, а те са нелицеприятни. Тази коалиция носи вреди и е нездравословна за ПП-ДБ поради поръчките им за отменяне на ГЕРБ. Наближават и локалните избори - и това събитие, че би трябвало да се прегърнат с ГЕРБ, ще има прекомерно огромно въздействие. В очите на междинния жител това наподобява като форма на двуличие.

Вариант за експертно държавно управление, обаче, няма. Колкото и да го къдриш като роман, в последна сметка е реалност, че тези две първи политически сили би трябвало да влязат в партньорство, или в коалиция, или както му кажеш. Тези, които ги натискат, изобщо не се интересуват, че Политическа партия и Демократична България могат да изгорят в последващи избори. И в този смисъл от ПП-ДБ демонстрират някакво здравомислие и нерешителност. Работата на националното заседание, обаче, би трябвало да бъде отпушена и тази нерешителност е несъразмерна и демонстрира нерешителност ", сподели Дончева.

 

Инфо: Българска национална телевизия

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР