„Повечето истории са корупционни практики. Избрахме всяка година да разказваме

...
„Повечето истории са корупционни практики. Избрахме всяка година да разказваме
Коментари Харесай

Излиза новата Черна книга на правителственото разхищение

„ Повечето истории са корупционни практики. Избрахме всяка година да описваме по 15 истории. Тази година върнахме взор обратно, с цел да забележим какво се е случило с тези истории. Някои от историите разказахме във видео “. Това сподели пред БНР Петя Дюлгерова, програмен шеф на фондация „ Фридрих Науман “, за новото издание на „ Черната книга на държавното разхищаване “.

Фондация за свободата „ Фридрих Науман “ издава „ Черна книга на държавното разхищаване в България “, която показва случаи на неприятно изхарчени пари на данъкоплатците, намек за корупция и нецелесъобразо усвоени средства от Европейския съюз. Показва се по какъв начин от време на време страната и общините се отнасят безконтролно към нашите пари и харчат пари неефективно, прекомерно скъпо или даже за изцяло непотребни неща. Специално внимание издателите обръщат на случаи на непозволено асимилиране на еврофондовете.

В предаването „ Преди всички “ Дюлгерова добави:

„ Не публикуваме сензации. Фактите са тествани... Събрани в едно издание, историите са мощни и въздействащи... Има две истории, по които прокуратурата е почнала следствие, само че не съм сигурна дали е вследствие на „ Черната книга “. Книгата служи за това да накара жителите да изискват от институциите отчетност и бистрота “.

По традиция „ Черната книга “ се изпраща до засегнатите институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР