Повечето хора вярват, че сънищата непременно означават нещо. Ако впуснат

...
Повечето хора вярват, че сънищата непременно означават нещо. Ако впуснат
Коментари Харесай

9 от най-често повтарящите се сънища и какво означават те - първа част

Повечето хора имат вяра, че сънищата безусловно значат нещо. Ако впуснат в деяние въображението си, най-вероятно ще намерят и точното му пояснение или приложение. Според проучване, поместено в Newsweek, по-голямата част от хората имат вяра, че сънищата са път към подсъзнанието, към скритите ни мисли, усеща, страхове и стремежи. Е, о този извод е стигнал още Зигмунд Фройд, който безспорно е един от най-успешните психоаналитици на всички времена, както и създател на едно от главните течения в психотерапията – психоанализата.

Днес учените са единомислещи във връзка с някои от повтарящите се сънища, които считат, че имат сходно пояснение. Ето ги и тях.

1. Сънувате, че падате отвисоко.

Падането от огромна височина е измежду най-честите сънища. Съществува мит, че в случай че в съня си стигнете до земята, значи в действителност ще умрете. Трябва да ви успокоим, че това не е ни минимум потвърдено. Е, най-вероятно все в миналото ще умрете, както всички останали, само че надали ще има нещо общо с този сън. В общи линии сънуването на рухване отвисоко значи или боязън, че ще се неуспехите в дадена област, или издава паниката ви от нещо, което следва, нещо непознато или просто нещо, което е отвън контрола ви.

2. Сънувате, че сте голи на публично място.

Сънували ли сте в миналото чалнат сън, в който се появявате в учебно заведение или в офиса чисто голи? Това най-вероятно приказва, че се намирате под огромен стрес на този стадий от живота си. Този сън може да се интерпретира също в посока на откриване, разголване – може би съжалявате, че сте разкрили прекомерно доста от душата си пред човек, който не го заслужава, или пък се страхувате да се разкриете изцяло пред някого. Помислете дали не се пробвате да скриете нещо от някого и дали това в действителност не ви натоварва прекомерно доста.

3. Сънувате, че ви преследват.

Да сънувате, че някой ви преследва, може да бъде много стресиращо. Много хора биха се събудили. Подобен сън най-често приказва за това, че в действителния си живот се пробвате за избягате от нещо или някого. Би трябвало да се изправите лице в лице против казуса и да се опитате да го разрешите.

4. Сънувате, че ви пада зъб.

Също малко шокиращо. Учените споделят, че зъбите са свързани надълбоко с вътрешния ни свят, с нашата мъдрост, световъзприятие, дарба да поддържаме връзка и да сътворяваме връзки. Следователно рухването на зъб или зъби може да приказва за боязън от загуба на непосредствен човек, боязън от обвързване, боязън да покажем същинските си усеща пред другите.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР