Повечето хора в Германия са скептични спрямо електрическите скутери въпреки

...
Повечето хора в Германия са скептични спрямо електрическите скутери въпреки
Коментари Харесай

Германците са скептични към електрическите скутери въпреки официалното одобрение

Повечето хора в Германия са скептични по отношение на електрическите скутери макар решението на държавното управление да разреши придвижването им по велоалеите и улиците. Това сочи изследване на "ЮГъв ", оповестено през днешния ден и представено от ДПА.

Над половината интервюирани германци декларират, че не утвърждават да се позволи придвижването на скутери по велоалеите. При въпроса за пазаруване на електрически скутер в близко бъдеще 77 % показват, че "определено не " се интересуват или "вероятно не " се интересуват.

Днес влязоха в действие наредбите за кардиналното утвърждение на придвижването на електрически скутери в Германия, както и техническите условия към водачите и управляващите. Това значи, че производителите и фирмите, отдаващи тези транспортни средства чартърен, ще могат да се приготвят, преди скутерите публично да получат право да се движат по немските улици от началото на юли. Пълния набор правила бе оповестен през вчерашния ден.

Всяко лице над 14 години ще може да кара електрически скутер по улиците и велоалеите, само че не и по тротоарите. Трябва да бъдат изпълнени също избрани механически условия, да вземем за пример транспортните средства да са снабдени с фарове и звънец.
Използването на електрически скутери в европейските градове породи терзания за сигурността на този тип превоз. По-рано тази седмица в Париж човек, каращ скутер, почина след конфликт с камион.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР