Повечето хора смятат, че мазнините и холестеролът са вредни за

...
Повечето хора смятат, че мазнините и холестеролът са вредни за
Коментари Харесай

Коктейл от вино и чесън бори лошия холестерол

Повечето хора считат, че мазнините и холестеролът са нездравословни за човешкото тяло. Учените обаче потвърждават, че могат да бъдат потребни.

Има два типа холестерол: неприятен и добър. Първият се натрупва в тялото. Той се прикрепя към кръвоносните съдове, запушва артериите и води до появяването на атеросклероза, коронарна болест и други. Вторият пречиства кръвта от мазнините и отстранява неприятния холестерол от артериите и клетките. С други думи, оказва помощ на организма да се отърве от нездравословните субстанции.

Лекарите предлагат два метода за понижаване на неприятния и увеличение на положителния холестерол: диета и извършения. По опция заменете аленото месо с постно като пилешко или пуешко. И не забравяйте, че би трябвало да избягвате кожата, защото съдържа огромно количество мазнини.

Добавете лук и чесън във вашата диета. Тези растения освен че съдържат холестерол, само че и пречат на образуването на кръвни съсиреци. Дори в процеса на пържене и готвене техните свойства не се унищожават изцяло. Фенове на националната медицина предлагат следната рецепта за понижаване на неприятния холестерол. Тя топи и мазнините в региона на корема.

За задачата са нужни 12 скилидки чесън и 500 мл алено вино. Приготвя се по следния метод: Обелете и нарежете скилидките на четвъртинки. Поставете в стъклен буркан и залейте с алено вино. Затворете и оставете на слънчево място за две седмици, като разклащате съда всеки ден. Целта е съставките да се смесят добре. След това прецедете и прехвърлете в тъмна бутилка с херметическо затваряне.

Консумирайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден в границите на месец. След това направете отмора от 10 седмици и по избор повторете процедурата. В края на месеца може да забележите позитивна смяна във вашето здраве и фигура. Ако желаете, отидете на доктор, с цел да си пуснете кръвни проучвания. Или извършите фотография вид " преди и след " и измерете талията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР