Повечето хора се изкушават винаги, когато видят нещо сладко. Въпреки

...
Повечето хора се изкушават винаги, когато видят нещо сладко. Въпреки
Коментари Харесай

Обичате сладко? Ето какво причинява това на мозъка ви

Повечето хора се изкушават постоянно, когато видят нещо сладко. Въпреки че надали има човек, който да не знае, че не би трябвало да се прекалява с него, тъй като като се изключи че това води до наднормено тегло, може да ни донесе и диабет и развалени зъби.
Въпреки това очевидно мозъкът ни е основан да желае захар и всички останали сладки храни.
 Как да си приготвим сладко от плодове вкъщи Как да си приготвим сладко от плодове вкъщи
Част от четящите биха поспoрили, че е време да се вършат сладка от плодове и че към този момент е късно, само че фактът, че имаме опция да пазарув...
Може ли да се промени това?
Според проучванет на невролога Ейми Райкелт – може. Тялото ни разчита на захарта, с цел да действа. По-точно на глюкозата, която подхранва клетките, в това число и мозъчните. Храните, богати на захар са прелестен източник на сила. Точно поради това мозъчната ни система ни кара да харесваме сладкото – тъй като то храни телата ни и носи сила.  А това може да докара и до пристрастяване. Това значи, че постоянният банкет на сладко, води до желанието до още сладко, което основава циничен кръг.
За да устоим на глада, би трябвало да успеем да попречим на естествената реакция на си набираме сладки храни. Проучванията демонстрират, че приема на захар би трябвало да е до 5 % от всички признати калории за деня. Как може да се реализира това? С първичното намаляването на захарта принудително и включването на физически извършения, които могат да спомогнат процеса по изчистване на тялото ни от доста захар, до момента в който то не одобри новите дози наслада за естествени.
Първата стъпка е най-трудна, само че тялото ви ще ви е признателно за положените старания. Опитайте!
 7 сигнала, които ви споделят, че прекалявате със захарта 7 сигнала, които ви споделят, че прекалявате със захарта
Всички знаем, че захарта е нездравословна за организма ни, изключително в случай че я одобряваме в огромни количества, които пречат на естественото действие...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР