Повечето хора приветстват идеята за прекарване на свободното време сред

...
Повечето хора приветстват идеята за прекарване на свободното време сред
Коментари Харесай

20 минути в природата ни прави по-малко стресирани

Повечето хора приветстват концепцията за превозване на свободното време измежду природата и зелените площи. В края на краищата, отнемането на няколко минути даже от нашия ангажиран график навън предлага по този начин нужната отмора от хаоса на всекидневието.

Също по този начин може да даде позитивни за здравето изгоди, в това число по-ниски равнища на стрес, по-малко признаци на меланхолия и даже по-ниска смъртност.

Все отново, все пак, което учените знаят за връзката сред природата и положителното ни здраве, те към момента не могат да настояват сигурно какъв брой време навън води до усъвършенствано психологичното и физическо здраве.

Ново изследване, оповестено в четвъртък в „ Frontiers in Psychology “, се пробва да отговори на този въпрос, като моли участниците да прекарат известно време в място, което „ носи възприятие за контакт с природата “ в продължение на минимум 10 минути, три пъти седмично за осем седмици.

Изследователите разкрили, че участниците, които са се потопили в „ чувството на природата “ в продължение на най-малко 20 минути на открито, са претърпели доста понижаване на равнищата на хормона на напрежението кортизол.

Авторите на проучването пишат, че плануват в последна сметка да се създаде „ рецепта за природата “ – или „ хапче за природата “, което органите за здравни грижи могат да предложат на своите пациенти като на ниска цена и превантивно лекуване за психологичното здраве. („ Хапчето “ е времето, прекарано на открито.)

Това проучване е първата стъпка към тази цел, споделя Мери Карол Р. Хънтър, водещият създател на проучването и доцент в Училището за околна среда и резистентност в Университета на Мичиган.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР