Повечето хора хич не обичат да говорят за пари. Особено

...
Повечето хора хич не обичат да говорят за пари. Особено
Коментари Харесай

5 мита, заради които получавате по-малко пари

Повечето хора никак не обичат да приказват за пари. Особено сложни са диалозите на тази тематика с отдел " Човешки запаси " - при кандидатстване на ново място или при предоговаряне на изискванията на настоящето. Усещането, че надали не би трябвало да се пазариш, кара мнозина да бъдат допустимо най-скромни в сходни обстановки.

От представянето ви по време на тези договаряния обаче зависи доста - това, за което се разберете, дефинира траекторията на вашето възнаграждение в компанията за години напред. Най-често чиновниците получават по-малко, в сравнение с биха могли, тъй като са робували на легенди, които нямат особена връзка с действителността, написа HR консултантът Кели Томсън в своя обява за Quartz.

Тя дава и съответни образци.

Мит №1: Грубо е да повдигате тематиката

Всъщност няма нищо неприятно или рисково в това да седнете с човек от HR и да преговаряте за своето заплащане. По-важно обаче е ясно да изясните за себе си кои са полезностите, на които най-силно държите и с които не бихте създали компромис. Около тях би трябвало да построите цялата си тактика, поучава Томсън.

" През всичките ми години в HR, в това число през рецесията през 2008 година, в никакъв случай не съм оттегляла оферта за работа поради неприятно протекли договаряния. Всъщност, дори по време на рецесията преговаряхме и някои чиновници получаваха покачвания на заплатите си. Забелязах, че мъжете са по-активни от дамите в това ", написа тя.

Мит №2: Трябва да оправдаете настояването си с житейската си обстановка

Персоналните потребности са значими за чиновниците, само че нямат мощ на масата за договаряния с компанията, безапелационна е Кели Томсън. Затова и специалистът предлага да се въздържате от разказите за това по какъв начин ви трябват още пари заради това, че, да вземем за пример, жена ви е спряла да работи на цялостно работно време, с цел да се посвети на децата.

По-добрият метод е да покажете данни. Проучете по какъв начин вървят заплатите във вашия бранш, оправдайте всеки спомагателен лев заплащане с съответните изгоди, които компанията получава от вас като чиновник и които можете да надградите при промяна в положителна посока. Какви резултати можете да дадете като образец за това, че работодателят би трябвало да влага във вас? Фирмите вземат решенията си на база на прецизна информация - предоставете им я!

Мит №3: За пари и придобивки се приказва единствено най-после

Важно е да разберете, че за рекрутърите и останалите експерти по ръководство на личния състав говоренето за пари е нещо естествено, което не ги смущава по никакъв метод. Подходете отворено към тематиката със заплащането и обществения пакет - не чакайте края на диалога, с цел да питате за конкретика и съобразявайте отговорите със своите лични полезности.

Важно е да научите всичко, което ви би трябвало да знаете, само че и да спазвате професионалния звук.

Мит №4: Щом е повече от сегашната ви заплата, няма какво да преговаряте

Не би трябвало да " закотвяте " упованията за заплащането си единствено на база на личния опит. Има разнообразни платформи, в които можете да ревизирате какъв брой е междинното възнаграждение за дадената позиция - в България образец в Zaplatomer, само че с изключение на него в уеб страниците за разгласи все по-често има съответни параметри, по които можете да се ориентирате.

Не боли и да употребявате мрежата си от контакти в LinkedIn - по този начин ще знаете освен какъв брой да си поискате, само че и доста елементи за компанията, в която кандидатствате.

Мит №5: Само заплатата предстои на предоговаряне

Изреденото досега не важи единствено за парите. Ако имате пред себе си данни за това какво предлага пазарът, а също и по какъв метод вие можете да допринесете за компанията, можете умерено да обсъждате тематики като съответна позиция, благоприятни условия за гъвкаво работно време или хибридна работа, покриване на образования, комисионна за работещите в " Продажби " и така нататък

Някои от тези могат да бъдат по-важни и от заплащането - преценете с кое можете да извършите компромис, поучава Томсън.

При всяко състояние, в случай че в хода на диалозите не получите това, което смятате, че ви се поставя, най-малко ще получите задоволително бързо отговор и ще можете да обмислите идващите си ходове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР