Повечето големи европейски банки купуват резервни генератори и чертаят планове

...
Повечето големи европейски банки купуват резервни генератори и чертаят планове
Коментари Харесай

Дизелови генератори и енергийни дажби: банките в Европа се готвят за тежка зима

Повечето огромни европейски банки купуват аварийни генератори и чертаят проекти за икономисване на сила в подготовка за налагането на енергийни " дажби “ и даже вероятно прекъсване на тока, което би заплашило естественото действие на паричната система, движеща стопанската система на района, споделя Ройтерс.
Докато Русия последователно понижава доставките на газ за Стария континент, банките организират стрес проби, с цел да схванат по какъв начин могат да се оправят с дефицита на сила, и търсят различни енергийни източници, с цел да подсигуряват, че банкоматите и онлайн банкирането няма да спрат да работят.

А за финансовите компании е изключително значимо да работят в точния момент и да подсигуряват естественото разплащане в границите на европейската стопанска система, която към този момент и без друго съществено пострада от резултатите на войната в Украйна.
И до момента в който секторът се приспособява елементарно към КОВИД-19 и провокираните от него локдауни и работа от у дома, дефицитът на сила е предизвикателство от напълно различен порядък.
" Банковата система е значима част от всички останали системи ", споделя Джанлука Пескароли, професор по оперативна сигурност и резистентност при бедствия в " Юнивърсити колидж Лондон ". " Основното ми терзание е от възможния резултат на доминото върху обществото при отводи на банкомати или безкасови преводи, както и от зависимостите, които банките имат от други услуги в интернет. "

" Джей Пи Морган "  (JPMorgan), за която работят хиляди в Лондон и Франкфурт, към този момент е провела проби по какъв начин да работи при положение на прекъсване на тока, заяви за Ройтерс източник, осведомен със протичащото се. В взаимозависимост от сложността на обстановката банката може да включи аварийни дизелови генератори, които да зареждат основни офиси в продължение на няколко дни, показва източникът.
Най-голямата американска банка отпуска заеми на компании в Европа, търгува с акции и облигации и управлява комерсиална банка във Англия.
Втората най-голяма банка в Италия -  " Уникредит "  (UniCredit), също тества през лятото оперативната си сигурност, оповестяват осведомени източници. Акцентът е бил подложен върху обработката на данни, като двата основни центъра за тази функционалност са били захранвани от две разнообразни енергоцентрали.
" Юронекст "  (Euronext), която ръководи френските и италианските фондови тържища, оповестява, че е преоценила потреблението на сила след съветската инвазия в Украйна и се е сдобила с аварийни генератори.
Банките подхващат също така все по-видими стъпки за подготовка за справяне с енергийната рецесия като, да вземем за пример, понижаване на офисните площи и групирането на чиновници в по-малко здания.
" Дойче банк "  (Deutsche Bank) към този момент е почнала серия от стъпки, с цел да понижи енергийното си ползване в своите 1400 здания в цяла Германия. Целта е да спести 4,9 милиона киловатчаса електричество годишно, което е задоволително за зареждането почти на 49 000 електрически крушки в продължение на час.
Банката стопира топлата вода в тоалетните, намалява температурата в офисите, изключва цялото вътрешно осветяване по клоновете, както и светещата външна реклама през нощта. Фонтанът през основния офис на банката във Франкфурт също ще бъде изключен.
Регулаторните органи също са под пара. Надзорът в границите на Европейската централна банка (ЕЦБ), както и английският му еквивалент към " Банк ъф Ингланд ", изискват от банките да показват проекти за деяние при положение на дефицит на електрическа енергия.
От английските компании се желае да посочат, кои са най-важните им бизнес услуги, както и методите за решение на проблемите при положение, че заканите се материализират. Въпреки това специалисти се притесняват, че фирмите са готови за спиране на тока за не повече от няколко дни.
" Има сериозна дупка в планирането на сигурността ", споделя Ави Шнур, основен изпълнителен шеф на Съвета за сигурност на електрическата инфраструктура, мозъчен концерн, профилиран за разбор на сходни закани.
По думите му банките би трябвало към този момент да подхващат ограничения за гарантиране, че могат са оправят с продължителни проблеми на електрозахранването, в това число и със съглашения за вписване на преводите със задна дата, откакто системите още веднъж се включат.
" Бе Ен Пе Париба "  (BNP Paribas), най-голямата френска банка, към този момент взема марки във връзка с потреблението на ток в своите 2750 клонове, офиси и центрове за данни във Франция, Белгия и Италия, споделя осведомен източник. Опасността от спиране на електрозахранването е " следена от близко " и е включена в проекта за непрекъснатост на бизнеса, който към този момент е създаден.
Цените на газа в Европа внезапно се покачиха, откакто " Газпром " спря изцяло доставките по " Северен поток-1 ", с аргумента че последната работеща турбина е развалена.
Европа вини Русия, че употребява доставките на енергоносители като оръжие в отговор на западните наказания, наложени поради нашествието й в Украйна. Русия твърди, че глобите пораждат проблеми с газовите доставки и тръбопроводите.
Във Англия покачващите се цени на силата изправят до стената бизнеси и консуматори. Държавната компания  " Натуест "  (NatWest) споделя, че отчасти е смекчила финансовия удар посредством хеджиране на бъдещи разноски за своята сила.
Големи застрахователни компании също вземат ограничения, с цел да лимитират потреблението на сила. Швейцарската  " Цюрих иншуърънс груп "  (Zurich Insurance Group) разгласи, че през нощта ще стопира осветлението в офисите си и ще се откаже от " всички декоративни консуматори на сила, да вземем за пример, фонтани ".
Ако рецесията се задълбочи, фирмите са подготвени да подхващат и по-драстични стъпки, споделят източниците. Но с или без спомагателни ограничения едно е несъмнено - зимата ще бъде същинско предизвикателство.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР