Повечето германци ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви от COVID-19

...
Повечето германци ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви от COVID-19
Коментари Харесай

Германците ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви от COVID-19

Повечето германци ще бъдат " имунизирани, излекувани или мъртви " от COVID-19 до няколко месеца . Това предизвести министърът на опазването на здравето Йенс Шпан, като прикани още жители да бъдат ваксинирани, осведоми " Франс прес ".

" Вероятно до края на тази зима, както от време на време цинично се споделя, съвсем всеки в Германия ще бъде имунизиран, оздравял или мъртъв ", разяснява Шпан, обвинявайки " доста заразния Делта вид " на ковид.

" Ето за какво ние толкоз незабавно предлагаме имунизация ", настоя той.
 Пандемията надига глава в Германия
Пандемията надига глава в Германия

Тревожна наклонност

Рязкото предизвестие идва, до момента в който Германия се пробва да овладее рекорден растеж на инфектираните с ковид през последните седмици, като лечебните заведения бият паника за препълнените отделения за интензивно лекуване .

Въпреки необятния достъп до безвъзмездни ваксини против ковид, единствено 68 % от немското население е изцяло имунизирано , равнище, което съгласно специалистите е прекомерно ниско, с цел да държи пандемията под надзор.

Германия, най-гъсто обитаемата страна в Европейски Съюз, добави още 30 643 инфектирани през последното денонощие съгласно института " Роберт Кох ", с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната към този момент е малко над 5,3 млн. души.
 Германия разисква въвеждане на наложителна Covid имунизация
Германия разисква въвеждане на наложителна Covid имунизация

" Точка, в която би трябвало ясно да кажем, че се нуждаем де факто от наложителна имунизация и блокиране за неимунизираните "

Досега са починали съвсем 100 000 души, в това число 62 умряли през последните 24 часа.

" Имаме доста, доста тежка обстановка в доста лечебни заведения ", акцентира Шпан.

Германия предходната седмица разгласи по-строги ковид ограничавания, с цел да овладее свирепата четвърта COVID-19 вълна.

В провинции с високи нива на хоспитализация, на неимунизираните ще бъде неразрешено да влизат в публични места като кина, фитнес зали и заведения за хранене на закрито.
 Пред изключително състояние сме, останете си у дома, зоват в Германия
Пред изключително състояние сме, останете си у дома, зоват в Германия

Възможността за народен локдаун поради Covid-19 не се изключва

Служителите са помолени да се върнат да работят от у дома, когато е допустимо, до момента в който всеки, който влиза на работното място, би трябвало да потвърди, че е имунизиран, възобновен или неотдавна е дал негативен тест - система, известна като " 3G ".

Същото предписание важи и за публичния превоз в тези региони.

Няколко от най-силно засегнатите провинции в Германия, в това число Бавария и Саксония, отидоха още по-далеч, като анулираха огромни събития като коледни базари и на процедура не разрешиха на неимунизираните да са част публичния живот.

Всички имунизирани възрастни също по този начин са приканени да получат подсилваща доза ваксина за битка с намаляващата резултатност на имунизацията след шест месеца.
 Маас: Германия няма да влезе в национално блокиране
Маас: Германия няма да влезе в национално блокиране

Особено в този момент, когато държавното управление вкара ограничавания за неваксинираните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР