Повечето фермери, които произвеждат биопродукция, вече са въвели данните си

...
Повечето фермери, които произвеждат биопродукция, вече са въвели данните си
Коментари Харесай

Регистърът на земеделските биопроизводители все още е непълен

Повечето фермери, които създават биопродукция, към този момент са въвели данните си в новия указател за сектора. Той е основан за да има по-голяма бистрота и да бъдат избягвани злоупотреби в производството на храни по биологичен метод, съобщи БНР.

Около 6 600 е броят на екологичните оператори у нас. Това значи, че към момента има производители, които не са вписани в формалния указател без да са оповестени аргументите за това.

Според обществената информация в регистъра над 800 са биопроизводителите с изтекли контракти, лимитирани, отнети или изтекли документи - т.е. те към този момент нямат право да упражняват активността, за която са получили позволение.

Регистърът на биологичните оператори има за цел да подсигурява доверието по веригата производител-потребител. Всеки оператор, който създава, преработва, търгува, съхранява или внася биологични артикули би трябвало да удостоверява информацията, която е въведена в регистъра.

Потвърждаването би трябвало да бъде направено в период от 10 календарни дни от основаването на профила или от смяната на вписаните условия в него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР