Повечето днешни гимназисти изобщо не са били родени тогава, когато

...
Повечето днешни гимназисти изобщо не са били родени тогава, когато
Коментари Харесай

Тинейджъри реагират с почуда на Windows 95

Повечето днешни гимназисти въобще не са били родени тогава, когато доста от нас се радваха на първия компютър у дома. Най-старата версия на Windows, която актуалните тийнове познават, е XP.

И в случай че единствено тази мисъл ви кара да се чувствате остарели, може би няма да желаете да видите по какъв начин тези симпатични младежи реагират на чудото на нашата епоха и употребяват Windows 95 за първи път в живота си. И не са впечатлени.

Ето някои от реакциите:

„ Фактът, че мониторът е по-голям от самия компютър, приказва доста , споделя 17-годишният Даниъл, задоволително млад, с цел да има единствено бледен спомен  за монитори и тв приемници, които не са плоски.

„ Нямам визия от коя година е, само че наподобява, че е от преди да съм била родена “ – споделя 18-годишната Дженива, до момента в който преглежда причудливия Dell от средата на 90-те. Права е.

Когато би трябвало да включат компютъра, всички натискат бутона на монитора. Нещо, което и ние самите сме правили, преди време.

„ Не мисля, че в миналото съм чувал компютър да издава сходни звуци , споделя 19-годишният Морган. Което кара всеки от нас, изпитал носталгия при звука от щракването на флопи диска, да се почувства доста, доста възрастен. “

После тинейджърите се изнервят до момента в който се зареди операционната система. „ Това лишава време “ - установи Карън Брар. „ Всичко наподобява толкоз изсъхнало и старинно “ е коментарът след стартирането на Windows.

„ 95 – от 1995? “ - пита 16-годишната Алиша, която няма по какъв начин да има спомен от 90-те.

„ Изглежда по-грубо, ъглите са по-остри, малко по-безлично е “ - отбелязва  Нора, която е на 18, само че евентуално има бъдеще като графичен дизайнер, съдейки по този коментар.

Но може би най-трудното за възприемане нещо е връзката с интернет. През 95-а няма безжичен интернет.

„ Как влизаш в интернет, в случай че няма Wi-Fi? “ - пита Алиша, като че ли въпросът е реторичен. При опита да им се изясни за модема и телефонната линия, нещата стават още по-сложни.

„ Трябва да използваш телефона си, с цел да влезеш в интернет, споделя един от тинейджърите, показвайки утопичен смарт телефон. Това демонстрира какъв брой се е трансформирало смисъла на самата дума „ телефон “. Процесът на свързване също не впечатлява никого.

„ Боже това е такава тъга “ – споделя Даниъл.

Но няма за какво да виним децата – те не избират в кое време да се родят. Вие също бихте реагирали по този начин, в случай че би трябвало да пратите депеша, да речем. Това е единствено образец по какъв начин времето лети, технологиите се развиват, а ние постепенно и незабелязано остаряваме.

Гледайте видеото ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР