Повечето британци са на мнение, че премиерът Борис Джонсън трябва

...
Повечето британци са на мнение, че премиерът Борис Джонсън трябва
Коментари Харесай

Повечето британци подкрепят Брекзит с всички средства

Повечето британци са на мнение, че министър председателят Борис Джонсън би трябвало да изкара Обединеното кралство от Европейски Съюз "с всички средства ", демонстрира социологическо изследване, направено за в. "Дейли телеграф ", съобщи Ройтерс.

Джонсън даде обещание да изведе страната от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали успее да обезпечи договорка за Брекзит с Брюксел. Мнозина в Народното събрание обаче са срещу излизане без договорка.

Петдесет и четири на 100 от запитаните в изследването на компанията "КомРес " споделят, че са съгласни с изказванието: "Борис би трябвало да обезпечи Брекзит по всевъзможен начин, в това число да прекрати сесията на Народното събрание, в случай че е належащо, с цел да не разреши на депутатите да го спрат ".

Четиридесет и шест % са несъгласни. В допитването са взели участие 1645 души, а от резултатите са изключени отговорите на хората, които нямат мнение по въпроса.

Същото изследване демонстрира, че поддръжката за Консервативната партия се е нараснала с 6 процентни пункта до 31 %, а 27 на 100 поддържат опозиционната Лейбъристка партия.

В други социологически изследвания също се следи увеличение на поддръжката за консерваторите, откогато Джонсън пое управителния пост в партията от Тереза Мей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР