Повече са новите случаи на коронавируса Covid-19 извън Китай, отколкото

...
Повече са новите случаи на коронавируса Covid-19 извън Китай, отколкото
Коментари Харесай

Коронавирусът се забавя в Китай, но не и по света - къде има заболели

Повече са новите случаи на ковид Covid-19 отвън Китай, в сравнение с в страната, през последното денонощие, заяви Световната здравна организация.

Това се дължи частично на спада на инфектираните в Китай до няколкостотин, колкото са единствено новите заболели в Южна Корея.

Докато най-многолюдната страна към този момент отбелязва десетки хиляди излекувани, международното внимание се насочи към нови огнища - Южна Корея, Иран и Италия. В последния случай европейските страни се притесняват от съществено разпространяване на болестта и в други елементи на континента. Това е забележителна смяна по отношение на януари и средата на февруари, когато съвсем всички случаи бяха в Китай.

Вчера Гърция и Северна Македония станаха първите страни в района на България, записали случаи на ковид, през днешния ден към листата се причисли и Румъния. Тази заран още две европейски страни записаха инфектирани - Дания и Естония.

В континентален Китай остава и най-големият брой смъртни случаи (над 2700 души към днешна дата), само че има такива и в Южна Корея (13), Италия (12), Япония (3), Франция (2), по един има в Тайван и Филипините. Същевременно има няколко оздравели в Съединени американски щати, Филипините, Шри Ланка, Канада, Камбоджа, Белгия, Испания и други, а единствено в Китай - близо 32 хиляди души.

Повече за броя на инфектираните по света - такива към този момент има на пет континента - вижте в графиката:

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (173)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР